Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Těším se na člun a rybník.“ Zeman slíbil, že stěhování jeho lásku k Vysočině neovlivní

Autor: Mii - 
7. října 2018
13:38

Přestal mít prezident Miloš Zeman v lásce Vysočinu? Taková otázka napadla nejednoho člověka poté, co oznámil, že uvažuje po skončení prezidentské funkce o odstěhování se do Mnichovic u Prahy. Důvodem podle Zemana ale není ztráta sympatií ke kraji, ovšem nedostatečná velikost jeho tamních nemovitostí. Na Vysočinu bude jezdit i nadále, hlavně ke svému oblíbenému rybníku, který rád brázdí na nafukovacím člunu. Prezident to řekl Blesku v pořadu S prezidentem v Lánech.

„Na Vysočině mám dvě obytné místnosti a do bungalovu potřebuju umístit sebe, svoji ženu, svoji tchýni a psa,“ vysvětloval Zeman, proč plánuje přestěhování a stavbu nového objektu v Mnichovicích u Prahy. „Do dvou obytných místností je nenacpu,“ dodal.

Přesun k Praze ale neznamená, že na Vysočinou zanevře. Prezident slíbil, že do kraje bude jezdit i nadále. Nechce hlavně přijít o své oblíbené projížďky na nafukovacím člunu. „Těším se, až si zase sednu do nafukovacího člunu a projedu se po rybníku,“ zmínil Zeman činnost, kterou na Vysočině provádí každé léto. Letos vynechal.

Místnost na knihy a houpací křeslo

Že si Zeman chce pořídit bungalov u Prahy, prozradil na závěr své zářijové návštěvy Olomouckého kraje. Proč zrovna bungalov, vysvětloval tak, že „na vilu nemá, ale má celoživotní úspory“. Již byl v Mnichovicích obhlédnout pozemky, kde by stavba mohla vzniknout, a vypadá to, že do oka mu padla část Myšlín.

Zeman se hlavně těší, že si v novém domově zřídí celou místnost jen na knihy a v ní houpací křeslo. „Budu si číst zajímavé knihy a nebudu muset odpovídat na pitomé otázky novinářů,“ řekl v Olomouckém kraji.

Mnichovice u Prahy byly pro Zemana překvapující volbou. Prezident je známý svojí láskou k Vysočině, kam jezdí pravidelně každé léto a kde má v Novém Veselí chalupu. Ta skončí jen jako místo pro dovolené a víkendové pobyty, jak potvrdil Zeman v neděli Blesku. Aktuálně má prezident trvalé bydliště v pražských Stodůlkách.

Video  S prezidentem v Lánech XV. - celý záznam  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

cyborg ( 7. října 2018 17:32 )

"modeman & cyborg" v pořadu ČT Máte slovo (27.4.2017 - 20.9.2018) https://www.youtube.com/watch?v=ocv3nefHdiI

hades ( 7. října 2018 17:20 )

Čím dřív vypadne z Vysočiny, tím líp. Jakoukoli cestou.

ivoadler ( 7. října 2018 16:56 )

Miloši, a nezapomeň na svém člunu vztyčit stěžeň a napnout plachtu. Ty si to zasloužíš! O Zemanovi se říká, že je pomstychtivý. No a co? Všichni jsme jen slabí lidé. Vůbec bych se nedivil, kdyby se ČSSD mstil za to, co mu provedla při prvních prezidentských volbách. Byl z toho otřesen.

sekebo ( 7. října 2018 16:06 )

Při pohledu na fotku ve člunu je neskutečná škoda, že se Milouš od mládí nedal raději na sport. Na olympiádu by to určitě nebylo, ale určitě by se mnohem lépe žilo v téhle zemi.

insignia ( 7. října 2018 14:20 )

Sluší mu to šašourovi. A propos, věřím, že ta jeho nová hacienda bude z černého mramoru jednolůžková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa