Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hašek: Zatloukat byla chyba, v ČSSD došlo ke „genocidě“. Plánuje politický comeback?

Autor: simao - 
13. srpna 2018
09:55

Na návrat do vysoké politiky nemyslí, dění v ní ale Michal Hašek (ČSSD) pozorně sleduje. V rozhovoru pro Aktuálně.cz přitom někdejší poslanec a exhejtman Jihomoravského kraje opět zavzpomínal na dnes již legendární lánskou schůzku s Milošem Zemanem za zády tehdejšího šéfa sociální demokracie Bohuslava Sobotky. A promluvil i o aktuální situaci ČSSD.

Nebyla chyba sejít se s prezidentem a debatovat o situaci v ČSSD a na levici. Bylo chybou tam jet v sobotu večer po volbách a bylo chybou vzít s sebou Milana Chovance. Mojí osobní chybou bylo schůzku zatloukat, dělal jsem to na žádost jiného účastníka večeře a dnes bych takovou žádost odmítl,“ vysvětluje po letech Michal Hašek.

Dnešní ČSSD podle něj „stále ještě běží o život, o samotnou podstatu své existence“. Ve výrazné posílení v říjnových volbách příliš nevěří. „Je naprosto falešné myslet si, že komunální volby budou znamenat raketový růst preferencí,“ řekl Aktuálně.cz.

Podle Haška je naivní se domnívat, že tak velká strana jako ČSSD bude jednotná jako skála. „Pod pojmem názorového sjednocení strany došlo v uvozovkách k personální genocidě, a kdo nepatřil k té správné straně, byl bez milosti zlikvidován,“ míní.

Návrat do vrcholné politiky, ze které zmizel jeho někdejší rival Bohuslav Sobotka, momentálně neplánuje. A věnuje se advokacii. „Pro nejbližší roky určitě ne. Nyní je mým cílem složit advokátní zkoušky. O politiku se ale zajímám, jsem neplaceným poradcem prezidenta a nově spolupracuji s ministrem zemědělství na legislativě jeho ministerstva,“ dodal Hašek.

Video  Michal Hašek o konci ve vysoké politice a falešné mluvčí: Pokus o vydírání?  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička, Blesk TV
Video se připravuje ...

willi48 ( 14. srpna 2018 15:20 )

Mýlíš se, chlapče !!! Na té akci, vč. toho co následovalo, bylo špatně úplně všechno. Sejít se na utajené schůzce bez Sobotky byl hnus nejvyššího řádu, takovou prasárnu dokáží opravdu jen hodně velicí všiváci. A následné zatloukání bylo už jen směšnou snahou hodnou malých kluků přistižených při kouření. S takovým profilem nemáš v politice co pohledávat. Snad jenom jako poradce zloděje, podvodníka a udavače Bureše, to je stejnej zmetek jako ty.

odlisny ( 14. srpna 2018 09:11 )

Víš co Sašo? Jdi do ...ele!

penecas ( 13. srpna 2018 14:33 )

asi je marketingově výhodnější říkat namísto lži zatloukání. ale lhář zůstane lhářem, i když se vydává za zatloukánka

kukuku ( 13. srpna 2018 13:06 )

Závidíš, že ?

penecas ( 13. srpna 2018 12:12 )

jemu už snad nemůže nikdo věřit. z ostudy kabát, ale jak je vidět má hroší kůži. a co, Babiš lže pořád a stejně ho lidé volí. takže možná...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa