Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Miloši, pořiď si křeslo.“ Zemanova noha je neléčitelná, prozradil Ringo Čech

Autor: vei/Info.cz - 
25. srpna 2017
11:25

Za Stranu práv občanů bude jako republikový lídr v podzimních volbách kandidovat komik a textař František Ringo Čech. Do politiky chtěl prý až za čtyři roky. Ke kandidatuře už v letošních volbách ho ale přemluvil jeho přítel Miloš Zeman, řekl v rozhovoru pro Info.cz. Prezident kamarádovi zároveň přiznal, že jeho noha je neléčitelná. Čech ho přesvědčoval, ať si pořídí pojízdné křeslo, jako měl americký politik Franklin Roosevelt.

„Příteli se těžko říká ne, zvlášť když je prezidentem republiky,“ řekl ke své kandidatuře František Ringo Čech v rozhovoru pro pořad Štrunc na Info.cz. Účast ve volbách prý „upekli“ s prezidentem přímo na Hradě. Tam mu prý Zeman řekl mimo jiné i to, že se cítí naprosto fit.

„On mi řekl: Jediný problém je ta moje noha. Ta je neléčitelná,“ uvedl Čech k hradní schůzce. „To je druh postižení nohy,“ zmínil bavič, podle kterého právě proto Zeman chodí nejistě, ale jinak mu to prý velmi myslí, aby dodal: „A já jsem mu říkal: Miloši, tak si pořiď křeslo. Vždyť Roosevelt v něm vyhrál válku.“ Prezident je ale podle svého přítele estét, a tak chodí, dokud to jde.

Ringo Čech: Zeman králem

Zemanovi podle Ringo Čecha prý příliš nejde výběr blízkých spolupracovníků. Je to prý jeho celoživotní úděl.

„Myslím si, že Miloš někdy nemá šťastnou ruku s výběrem spolupracovníků. Ale to se váže už od parlamentu. On je velmi důvěřivý člověk a je velmi čestný. Čili podle sebe soudím tebe,“ řekl k životním omylům Zemana Čech. Kdyby měli prezidentovi jeho lidé škodit, tak se jich prý zbaví, „tak jako to udělal se Šloufem,“ pokračoval Čech pro Info.cz.  

Zemanovi je tak oddaný, že by ho nejraději viděl jako českého krále. „Ale Češi nejsou moc naklonění monarchům,“ tvrdí s nadsázkou textař. 

„Jsem na to pyšný, že jsem přítel prezidenta, já chodím za Milošem a mluvíme o všem možném,“ prohlásil Čech, který za sebou už politickou zkušenost má. V roce 1996 byl za ČSSD v Praze zvolen poslancem.

„Vůbec jsem neprotestoval. Bylo na mě ale vidět, že nejsem rád,“ uvedl textař k rozhovoru s prezidentem Zemanem, který mu v roce 2015 udělil 28. října medaili za zásluhy. Sám chtěl prý kandidovat ve volbách až za čtyři roky. To prý bude úplně jiná doba. „Nastanou strašné věci. Nemyslím jen migraci, zhroutí se banky – ty peníze se nedají furt tisknout. To se prostě jednoho dne sesype,“ varoval.

„Miloš je program“

I když se prezident Zeman tváří jako apolitický prezident, má podle Čecha na Stranu práv občanů stále vliv. Že by strana neměla žádný program, její volební lídr odmítá. „Prezident Miloš Zeman je sám o sobě volební program. Politika Miloše Zemana je naše politika“ zmínil.

Sám Ringo Čech by nejraději obnovil vojenskou službu, stačilo by prý klidně půl roku. „Nejsme připraveni na žádný vojenský konflikt,“ řekl o stavu naší armády. Dále chce větší soběstačnost českého zemědělství a vylepšit školství, které je podle lídra SPO v žalostném stavu, a souhlasí s kritickými názory Václava Klause mladšího. „Klaus mladší je skvostný člověk a skvostný politik. On by mohl být ministr čehokoliv,“ uzavřel.

josef122 ( 26. srpna 2017 05:23 )

Tento znamej ceskej potap ktery si dal jmeno Ringo me plne pripomina toho ultrablba Ovcacka je to vylozeny patolizal a chce se zivit na druhych debil ringo i s tim jeho vzacnym clovekem jak rika Klausem mladsim to je taky takovej podvodnik jako jeho tatinek Cechu bez do rite ses pruhlednej prizivnik cele spolecnosti

gabreta ( 25. srpna 2017 20:30 )

Franklin Delano Roosevelt dřepěl taky na vozíku a ve funkci prezidenta USA to nikomu nevadilo. Ve Státech se ale asi nenajdou blbové formátu jako rego, partyzanka_michell, zdenekk_informatik a jim podobní!!

villon ( 25. srpna 2017 19:48 )

 Doufám, že si zase dají jeho xicht na bilbordy a budou tvrdit, že to nic, to je jenom známka... Mistři světa v dělání blbců z lidí.

zvonik54 ( 25. srpna 2017 19:32 )

Čtu, čtu, čtu. Vidím, že ten ,,zdenekk_informatik kozomrd" byl skutečně komouš nebo to měl v rodu. A těch genů se komouši, co pálili v 89. svoje legitimace, rozhodně nezbaví. To byli tzv. ,,komoušští prospěcháři" a ti mají dnes nejvíc nenavisti ke komoušům, co byli idealisté. Tak to prostě je po psychologické stránce. Já jsem nikdy u komoušů nebyl, a snažil jsem se je svojí činností a prací nepodporovat, ale v zaměstnaneckém poměru to vlastně ani moc nešlo. Takže jsem jen úporně odmítal nabízené členství v partaji. Všichni ovšem nebyli tak pevní (zvláště ti, co vysouložili zdenkka_informatika kozomrda), tak se zde na diskuzích projevují jako kovaní komouši s nenávistí k svým soudruhům. Tak je nechme... Je to tak demokratické po americku. Ale strašně, strašně pokrytecké a asociální!!!

dzery ( 25. srpna 2017 18:23 )

Tak,tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa