Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední party sněmovního kancléře. „Nezapomeneme,“ loučili se s Kynštetrem

Autor: vei, val - 
22. června 2017
16:30

Stál u zrodu české Poslanecké sněmovny a dlouhých 27 let se staral o její chod. Teď se Petr Kynštetr (66) loučí a odchází do diplomacie. V kavárně Demokracie uvnitř sněmovního komplexu uspořádal rozlučkovou party pro své kolegy.

„Subjektivně vám sděluji, že budete v dobrých rukou,“ prohlásil Kynštetr na rozlučce se zaměstnanci Sněmovny. Po jeho boku stál Jan Morávek, dosavadní šéf kanceláře předsedy komory Jana Hamáčka (ČSSD), který funkci převezme. Stane se teprve druhým kancléřem Poslanecké sněmovny ČR.

Podívejte se, co Kynštetr sdělil svým kolegům na rozloučenou:

Na zahradní akci, která se konala v parném čtvrtečním odpoledni ve vnitrobloku Sněmovny, dorazily desítky lidí. Kynštetr obdržel řadu darů. Každý odbor Sněmovny jej obdaroval zvlášť. Mezi prezenty byla i květina s nápisem „Nikdy nezapomeneme“ na stuze.

Kynštetr se ujal funkce kancléře hned po ustavení polistopadového parlamentu. Významnou měrou se zasadil o to, jak vůbec dolní komora dnes funguje. Ve funkci kancléře oficiálně končí k poslednímu červnu, pak se vydá na Britské ostrovy jako nový český velvyslanec v Irsku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa