Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Tahák“ EET začne v září: Babiš spustí účtenkovou loterii, rozdá 65 milionů

Autor: Jakub Veinlich - 
16. května 2017
06:11

Vládní krize zbrzdila přípravy účtenkové loterie. Slosování účtenek má být přitom „doprovodný“ projekt elektronické evidence tržeb. Spustit by se měl v září – tedy těsně před volbami. V rozhovoru pro Studio Blesk.cz to řekla náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. Jen pro letošní rok má ministerstvo připraveno na výhry 65 milionů korun. 

„Máme podepsanou smlouvu a jsme dohodnuti na zářijovém termínu spuštění účtenkové loterie,“ řekla ve Studiu Blesk Alena Schillerová.

Dodala, že „účtenkovka“ není výmyslem ministerstva financí, ale jedna z podmínek premiéra Bohuslava Sobotky. „Byl by to ostrý provoz,“ řekla k zářijovému termínu Schillerová. Nevylučuje ale, že ministerstvo spolu s provozní firmou spustí účtenkovou loterii ještě o prázdninách, ale zatím jen na zkoušku.

Alena Schillerová: Účtenková loterie bude v září

Výhry přitom mají být věcné i finanční. Firma, která vyhrála zakázku ministerstva financí, teď připravuje systém na sbírání i losování účtenek. Ministerstvo zase chystá další fáze spuštění EET.

Ve Studiu Blesk.cz mluvila Alena Schillerová také o tom, jak nese odmítnutí Bohuslava Sobotky na post ministryně financí a i o tom, koho všeho aktuálně prošetřuje finanční správa kvůli korunovým dluhopisům:

Video  Studio Blesk s Alenou Schillerovou  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

 

janejaneja ( 16. května 2017 20:19 )

jenpromne: Ty jsi ale hovado !! Typický volič kobliháře.

Profesor ( 16. května 2017 13:58 )

S nějakou účtenkovou loterií běžte do Brusele (_!_), jediný výsledek je, že velká část EEŤáků zdražila. Pokud MF dokáže hlídat daně jen buzerací poplatníků a populisticky k tomu z daní platí jakousi loterii (proč nejsou třeba slosovatelná daňová přiznání nebo uhrady, odvolání proti rozhodnutí FÚ apod.), je spíše trestným než populistickým činem. Tak kobliháři budou baštit místo koblih lotérii, kterou Bábiš neBureš nebude platit ze svého, ale z peněz nás všech

masavasa ( 16. května 2017 13:57 )

Evidence tržeb je ve 14 zemí Evropské unie. Jsou to Itálie, Maďarsko, Slovensko, Chorvatsko, Polsko, Belgie, Litva, Malta, Švédsko, Rumunsko, Bulharsko, Řecko, Kypr a Slovinsko. Kromě Česka se k omezené evidenci tržeb chystá také například Rakousko.

123123 ( 16. května 2017 13:51 )

Obdornik z rad Zdenkka promluvil Cim se zivite, ze jste tak znala veci nebo papouskujete demagogie pravice? Proc se pred volbami nezajime kam za 27.let zmizely miliardy za vlad CSSD + TOP 09 + ODS a Babis by mel lehci praci s vypoctem? Omlouvam se za primer, mozek narostl ale prestal se zahy vyvijet.

1kago1 ( 16. května 2017 13:43 )

EET proti 800.000.000,-Kc je prkotina. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2120412-pet-let-od-obvineni-rozpleta-soud-kauzu-c asa-exministryne-parkanova-neprisla A takto to vypadalo, kdyz nam Kalousek vladnul. Od listopadu 1989 byl Vaclavak plny. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/172977/120-tisic-lidi-proti-kalouskovi-nejvetsi-de monstrace-od-roku-1989.html Tvuj hajenec Kalousek vede na body

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa