Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš je mocnější, Stropnický o funkci bohatší a zkratka ANO záhadou pro členy

Autor: Jakub Veinlich, Lukáš Červený - 
26. února 2017
19:00

Předseda Andrej Babiš upevnil svou pozici v hnutí ANO a je z něj ještě silnější „šéf“. Delegáti sněmu schválili novou podobu stanov, díky kterým může upravit jména na kandidátkách, jak se mu zlíbí. A mezi místopředsedy ANO pronikli ministři Martin Stropnický a Richard Brabec. ANO pak si brousí zuby na vítězství ve volbách, jen kýžený volební zisk raději neříká nahlas. 

Kdo se Andreji Babišovi nebude pozdávat, ten může zapomenout na místo na volební kandidátce. Samotný šéf hnutí ho totiž může vyškrtnout. ANO tak prý reaguje na některé „nepovedené“ lidi, kteří se za hnutí stali politiky. Babiš tím míří například na olomouckého hejtmana Oto Koštu, kterého nejspíš koalice na krajském úřadu v pondělí odvolá.

Další funkci získal Martin Stropnický. K ministrovi obrany, poslanci a předsedovi pražské organizace hnutí mu teď přibyla ještě funkce místopředsedy ANO. A pomýšlí o cestě na Hrad.

„Věřte mi, že já funkce nijak neshromažďuji. Jestli mě v životě příliš něco nevzrušuje, tak to jsou schůze,“ řekl Stropnický k nové funkci pro Blesk.cz. A to je ještě možné, že bude nakonec kandidovat na prezidenta. 

Jaký byl závěrečný den sněmu ANO. Podívejte se na souhrn, který připravil Jakub Veinlich:

ellenic ( 27. února 2017 00:04 )

„Věřte mi, že já funkce nijak neshromažďuji. Jestli mě v životě příliš něco nevzrušuje, tak to jsou schůze,“ řekl Stropnický k nové funkci pro Blesk.cz. A to je ještě možné, že bude nakonec kandidovat na prezidenta. Tak tohle od Stropnického mne fakt pobavilo . On funkce nijak neshromažďuje, ale už se nejspíše celá jejich familie těší na tu nejvyšší . Bože chraň nás, aby ještě nebyl na Hradě . Nic horšího už snad ani nečekám.

kukuku ( 26. února 2017 22:57 )

Funguje to líp než imitace levice v podání ČSSD i než imitace pravice v podání ODS, TOP09. I když ANO je imitací demokracie.

jirimat ( 26. února 2017 21:08 )

Imitace herce, imitace politika, imitace vojáka a imitace člověka-vše v jednom zmetkovém těle. Pro stát žádná výhra!

snehule68 ( 26. února 2017 20:51 )

sezame sem: jsi dement,přesně jako ti dva

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa