Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Premiér prohrál v „Zimolově kraji“. Zdejší ČSSD chce za šéfa Tejce

Autor: ČTK - 
28. ledna 2017
18:05

Jihočeští sociální demokraté dnes na krajské konferenci v Hluboké nad Vltavou neschválili nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na předsedu strany. Předcházejících 12 krajských konferencí Sobotku v čele strany podpořilo. Na prvního místopředsedu Jihočeši navrhli Jeronýma Tejce. O výsledcích jihočeské krajské konference informoval krajský tajemník strany Karel Vrkoč. O nominaci do vedení strany budou ještě jednat sociální demokraté v Moravskoslezském kraji. Volební sjezd ČSSD se koná letos v březnu.

Nominaci Sobotky na předsedu ČSSD podpořilo na jihu Čech 56 ze 144 účastníků krajské konference, uvedl Vrkoč. Jihočeskou organizaci ČSSD i po dnešku povede hejtman Jiří Zimola, který je řazen ke stranickým kritikům Sobotky. Zároveň byl zvolen do předsednictva ČSSD. O nominaci na předsedu ani místopředsedu strany se neucházel.

Prvním místopředsedou ČSSD by podle většiny regionálních organizací měl zůstat ministr vnitra Milan Chovanec, kterého si po svém boku přeje i Sobotka. Tejce na tuto funkci kromě Jihočechů nominovala zatím jen jihomoravská ČSSD. Členové strany na Vysočině na prvního místopředsedu nenavrhli nikoho.

Nominaci na posty řadových místopředsedů dnes v Jihočeském kraji získali Lenka Teska Arnoštová, Petr Dolínek, Lubomír Zaorálek, Jan Hamáček a Jan Birke. Naopak neuspěla Michaela Marksová.

V krajských volbách sociální demokraté na jihu Čech zvítězili a Zimola potřetí obhájil místo hejtmana. Kraj vede koalice ČSSD, ANO a hnutí Jihočeši 2012.

joudajoudovy ( 30. ledna 2017 10:03 )

hejba se to hejba u staryho mlejna, trese se to trese jako siska v lese. jestli petr nebo pavel, socany to na nohy nepostavi, neb jejich experimentu ma kazdy plne zuby.

eda22 ( 28. ledna 2017 23:05 )

Sobotka je nejlepší premiér, jakého ČR měla.

moiaza ( 28. ledna 2017 22:38 )

 Sobotka je nejslabším premiérem poslední roky. Byli horší. Třeba Topol a jeho modrá banda. Já v celé vládě nevidím jediného rozumného premiéra. Ale když už má být legrace, tak navrhuji Marečka Bendů, nebo kuřáka Tuberu.

eda22 ( 28. ledna 2017 21:56 )

Titulek je lživý. Jihočeská ČSSD navrhla Tejce na prvního místopředsedu, nikoliv na předsedu. To, že v kraji ultrakřiváka Zimoly nebyl Sobotka navržen na předsedu je pro Sobotku čest.

lalia ( 28. ledna 2017 21:43 )

Tejce za Sobotku bych brala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa