Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ambasádu pro Trumpa v Česku bych vzala, říká exasistentka prezidentů

Autor: Jakub Veinlich - 
21. ledna 2017
07:30

Nejpozději v den inaugurace Donalda Trumpa musel americký velvyslanec v Česku Andrew Schapiro opustit svůj úřad a odletět ze země. Jeho úřad je volný a nový americký prezident za něj bude hledat nástupce. Může to být žena? Bývalá asistentka prezidentů v Bílém domě Eliška Hašková Coolidge by se takové nabídce nebránila. V rozhovoru pro Blesk.cz zmínila i to, co vše se bude muset naučit nová první dáma USA Melania Trumpová.  

Narodila se v Praze v roce 1949, ale emigrovala s matkou a bratrem do Německa a později do Francie. Ještě ji nebylo ani deset let a odstěhovala se za otcem do Spojených států. A tím to začalo.

V 21 letech se Eliška Hašková Coolidge stala asistentkou v Bílém domě. Pracovala pro pět prezidentů a později na protokolu amerického ministerstva zahraničí. Zkušeností i z politických kruhů má tedy dost. A právě takového člověka možná hledá nový americký prezident Donald Trump hledá na post velvyslance v České republice.

Hašková by se takové nabídce nebránila. „Nebylo mi to nabídnuto. To je nabídka, kterou každý nemůže vzít lehce a kterou každý oceňuje,“ řekla Eliška Hašková Coolidge v druhé části rozhovoru pro Blesk.cz. Dodala, že by takovou nabídku ráda přijala. „To určitě ano,“ dodala.

Eliška Hašková Coolidge ve studiu Blesk.cz Eliška Hašková Coolidge ve studiu Blesk.cz | MARTIN PEkÁREK/ Blesk.cz

Nová role pro „uprchlici“ Melanii

S novou rolí se nebude muset umět popasovat jen Donald Trump, ale také jeho nejbližší rodina. Především současná manželka Melania. Hašková o ni říká, že je „v podstatě také uprchlík.“ Trumpová totiž pochází ze Slovinska. Do Bílého domu jako sídla amerických prezidentů se ale zatím odmítá přestěhovat, protože nejmladší syn Barron chodí stále ještě do školy v New Yorku.

Melania tak bude mít podle Haškové dost času se na roli první dámy připravit. Naučit se musí správně oblékat, správně se pohybovat po boku prezidenta i to, jak správně posadit hosty u stolu. „To jsou věci, které je důležité vědět, a ne každá žena byznysmena tohle musí umět,“ naznačila hlavní úkoly pro novou první dámu Spojených států Hašková.

Na druhou část rozhovoru s Eliškou Haškovou Coolidge se můžete podívat zde:

Video  Eliška Hašková Coolidge 2  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

dudinka ( 30. ledna 2017 15:26 )

Albrightová má ale alespoň něco v hlavě, je známá a něco dokázala, tahle škatule jen kecá o tom, jak je úžasná.

dudinka ( 30. ledna 2017 15:23 )

majordomus ( 21. ledna 2017 18:09 )

tupouši

majordomus ( 21. ledna 2017 18:06 )

pravdu díž, snad ale začnou, jejich kvalita produkce je neudržitelná

gabreta ( 21. ledna 2017 17:30 )

Ty, proti ní nemáš hodnotu a inteligenci ani použitýho haj*zlpapíru! Ty jedno "chaluge"!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa