Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Forejt napsal dopis Klausovi: Odmítá drogy a cítí se jako čtenář románu

Autor: Mii - 
23. prosince 2016
18:36

Bývalý šéf hradního protokolu Jindřich Forejt odmítá, že by kdy sebe či prezidentskou kancelář vystavil nebezpečí vydírání. Odmítá také konzumaci drog. Píše to v dopise, který je adresovaný bývalému českému prezidentovi Václavu Klausovi a jeho manželce Livii, informují Novinky.cz.

Dopis se podařilo serveru Novinky.cz získat. Forejt se v něm například důrazně ohradil proti tomu, že by užíval drogy. Píše, že kvůli zdravotním potížím je pod častým dohledem lékařů, takže si takové počínání vůbec nemůže dovolit.

Stěžuje si také, že nikoho z lidí, kteří o něm vyprávějí tyto věci, vůbec nezná. „Připadám si jako čtenář románu, který má být o mně, ale s jeho příběhem nemám nic společného,“ napsal podle Novinek Forejt v dopise.

Již v polovině října jej prý kontaktoval neznámý člověk, který mu vyhrožoval. Tvrdil, že pokud nezaplatí, bude proti němu zahájena nepříjemná likvidační kampaň. „Okamžitě jsem kontaktoval policejního prezidenta, informoval své kolegy a vstoupil do jednání s Policií ČR,“ uvádí bývalý šéf hradního protokolu s tím, že se necítí bezpečně. Píše zde, že chce odevzdat bezpečnostní prověrku, což následně opravdu udělal. 

Forejt počítá s tím, že se bude hájit. O podání žalob na weby, které informace a snímky zveřejnily, však zatím neuvažuje. Radši se v rámci své víry snaží za všechny lidi modlit. Přiznává ale, že mu to moc nejde.

Boj o Vatikán

Nahrávku, která údajně zachycuje Forejta při užívání drog a s prostitutkami, již vyšetřuje policie. Video nabízeli médiím dva muži s kriminální minulostí.

Forejt v reakci na to rezignoval na post šéfa hradního protokolu. Jako důvod uvedl osobní a zdravotní problémy. Ve funkci jej nahradil Miroslav Sklenář. Veřejné podpory se mu dostalo od současného prezidenta Miloše Zemana, ale i od Václava Klause, kterému je dopis adresovaný.

Jindřich Forejt se měl stát velvyslancem ve Vatikánu. Na tento post jej vláda schválila již v roce 2014. K výkonu této práce ovšem potřebuje bezpečnostní prověrku na stupeň tajné, které se zbavil. Jeho osud je proto nyní nejasný. Miloš Zeman nicméně řekl, že udělá vše proto, aby se Forejt velvyslancem stal.

Video se připravuje ...
Další videa