Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman letí poprvé bez Forejta. Nahradí ho tento muž, „Jindra“ na něj žárlil

Autor: Vera Renovica, David Vaníček - 
13. prosince 2016
18:35

Prezident Miloš Zeman odlétá v úterý večer na první zahraniční cestu, kterou sice ještě připravoval Jindřich Forejt, ale fyzicky už hlavu státu doprovázet nebude. Poté, co mu Hrad zapečetil kancelář a vyšlo najevo, že podle všeho figuruje na kompromitujícím intimním videu, ve funkci sám skončil. Po boku prezidenta ho na tuto cestu nahradil muž, který podle zdroje z Hradu Forejtovi vadil a šéf protokolu ho vnímal jako svou konkurenci.

Miloš Zeman stráví následující dva dny v Portugalsku, kde se setká s tamním prezidentem, poobědvá s ministrem zahraničí, navštíví památky, zúčastní se česko-portugalského obchodního fóra, prohlédne si Lisabon a zahájí výstavu o Karlu IV. 

Tenhle bohatý program, při kterém si hlava státu sotva odpočine, ještě vymyslel a naplánoval Jindřich Forejt, když byl ředitelem protokolu. Osobně už ale na průběh cesty nedohlédne, Zemana doprovodí někdo jiný. „Odbor protokolu bude zastupovat pan Tomáš Šebesta. Při finální přípravě státní návštěvy nenastaly žádné komplikace, vše proběhlo precizně a profesionálně,“ řekl Blesku mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Podle zákulisních informací byl právě Šebesta jedním z pracovníků Kanceláře prezidenta republiky, které Jindřich Forejt neměl úplně v lásce, především proto, že měl dobré pracovní výsledky, a Forejt ho tak vnímal jako ohrožení vlastní pozice. 

Šebesta zastupoval Forejta mimo jiné i při cestě prezidenta Zemana na olympiádu v Rio de Janeiru. Forejt pak ale svému zástupci údajně nařídil dovolenou, možná proto, aby šikovného protokoláře neměl Miloš Zeman moc na očích a nezapomněl tak na Forejta.

Do křesla šéfa protokolu nastupuje Miroslav Sklenář, který na Hrad přichází z čínské společnosti China Energy Company Limited (CEFC), firmy, která má s Hradem úzké vazby. Předseda představenstva Jie Ťien-ming pracuje pro Miloše Zemana jako zvláštní poradce pro ekonomické otázky.

Video  Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt nakrájel Zemanovi řízek na nudličky.  - Marek Pátek
Video se připravuje ...

pomoc-hori ( 13. prosince 2016 23:16 )

Buržoazní komunista krakonos500 zvaný Rudá huba si tady léčí mindrák !

pomoc-hori ( 13. prosince 2016 23:13 )

Jak jinak krakonosi v trampu !

pomoc-hori ( 13. prosince 2016 22:47 )

Hunt ( 13. prosince 2016 20:13 )

Doufám,že pro Ovara nevzali padák!

Hunt ( 13. prosince 2016 20:05 )

Hlavně aby to hovado Zemanovic nepoblilo Alpy a poté i celý Pyrenejský poloostrov!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa