Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schwarzenberg a Kalousek pozvali na oběd Ortelova kritika Bangu. Schytali to

Autor: val - 
9. prosince 2016
09:25

Lídrům TOP 09 se zželelo muzikanta Radka Bangy, který je pod palbou kritiky za to, že se ohradil proti ocenění kontroverzní kapely Ortel na Slavíkovi. Šéf strany Miroslav Kalousek a její čestný předseda Karel Schwarzenberg Bangu a jeho manželku pozvali na oběd, o čemž informovali na sociálních sítítch. A sami se za to dostali pod palbu kritiky.

Karel Schwarzenberg a já jsme pozvali Radka Bangu s manželkou na přátelský oběd. Rádi jsme jim nabídli podporu a pomoc v jejich dnešní nelehké situaci. Nenávist, které musí čelit, je nebezpečným jedem, který je s to otrávit celou společnost. Vážím si Radka Bangy za to, že se s touto atmosférou nechce smířit a že jí odhodlaně vzdoruje,“ informoval ve čtvrtek na svém Facebooku Miroslav Kalousek.

Radek Banga se při nedávném předávání cen ankety Český slavík ohradil proti vystoupení oceněné kapely Ortel, která hraje na rasistickou notu a její lídr byl frontmanem neonacistické kapely Conflict 88.

Nenávistná kritika na sociálních sítích

Když Banga na protest odešel ze sálu a následně zkritizoval skupinu v médiích a na sociálních sítích, odnesl to nenávistnou kritikou. Jen na sociálních sítích mu lidé naposílali tisíce peprných vzkazů včetně těch, kde pisatelé vzpomínali na plynové komory nebo vyhrožovali Bangovi smrtí.

Teď se hněv obrátil proti Kalouskovi se Schwarzenbergem za toto jejich gesto. „Banda nepotřebných blbů,“ napsala pod příspěvěk například Lucie Hašková, pořadatelka protiuprchlických demonstrací, na kterých se scházejí neonacisté a fanoušci Ortelu.

„To je hnus, velebnosti...Takže rasista cikán, jehož anti bílé texty jsou plné nenávisti, je vlastně chudák. Máte všech pět pohromadě? Ne, on je vlastně menšina a nevolit ho je rasistické. Divím se, že neodešel u Karla Gotta... Já sním o Vánocích, bílých,“ dodala další komentující.

Rencula1 ( 1. června 2017 18:55 )

Stydim se za Bangu.Vubec nepochopil o ci jde.Neni Cech nybrz koupena figurka politicke scény.Jsi stupidni a hloupy.Zastávám se Ortela,protože to není o rasismu,ale zastáni se České republiky což bohužel stupidni občan bohužel černý a české národnosti nepochopil.Díky těmto hlupákům je v České zemi černo.Doufám,že se po lacině naložené večeři posral.Tací hlupáci jako Banga půjčili mé matce peníze a ve věku 73 let a ani se nezeptali,kde vezme na splátky.Je po dvou mozkových mrtvicích.Jsou to bílí černí a černí bílí,kteří do této země se svou tupou inteligencí nepatří.Nejsi Čech jsi ostuda této země a nepochopil jsi.Tvé děti skončí u kýble za 50 na hodinu.A za svym si stojim a zastávam písně skupinky Ortel.Bohužel v dnešní době ani politici nechápou.A vlastně je jim to jedno a ty jsi hlupák.Doufám,že se za tebe stydí i tvá rodina.Zkus se zviditelnit jinak hlupáku.

salto ( 12. prosince 2016 08:49 )

Pochcandíra, ožralý zloděj - vypadá to, že nejslušnější v této společnosti je ten cig..., padón Róm

jarypadlo ( 11. prosince 2016 19:59 )

Kolik příborů a dalšího inventáře po skončení chybělo? Co všechno zTOPořenci vyúčtovali?

co-teda ( 11. prosince 2016 18:34 )

Narodil se Rómeček, je ho plný dvoreček. Sotva naučil se chodit, všechno se mu začlo hodit. Líbí se mu velice plné rušné ulice. I hromadná doprava ve všem jemu nahrává. Všude zadarmo si jede, s revizorkou řeči vede. Zaplatit chce- nelidská, není ona rasistka? Ve škole tomu moc nedá, už se zase viník hledá. Klidně by šel do školy, chtěj po něm však úkoly. Učitel se na něj zlobil, když mu ukrad jeho mobil. Nepochopil nelida, že si mobil nehlídal! Teď už křičí Romská mama- nechoď tam, jdu tam sama! Pochopil snad ředitel, že náš syn je trpitel? Patnáct let a pátá třída- do života trochu bída. Škola skončí, už se těší, sociálka všechno řeší. Minul rok a minul třetí, teď má doma dvě tři děti. A už zuří- to se nedá, těžko bydlení se hledá. Na otázku odpoví hodný úřad bytový. Ani netrvalo dlouho, pět cikánů se stěhovalo. Do bytečku jako klícka- naše vláda, ta je lidská. Za měsíc je zase kravál- kdo by se tomu ale nadál. Chtějí platit energie, vždyť my z dávek jenom žijem! A náš malý nemá boty, žena by šla do roboty. Jenže čeká další děcko-co vy po nás chcete všecko! Abych já snad začal robit- že se na vás začnu zlobit! A jestli se naseru, tak skončíme v Bruselu!

komin ( 11. prosince 2016 15:50 )

skoda,ze karel neni prezident

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa