Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kraus poprvé promluvil o Primě a cenzuře: Podívejte se na „zakázaný“ úvod

Autor: tmp - 
27. října 2016
14:35

Herec a moderátor Jan Kraus se poprvé vyjádřil k neodvysílanému dílu své show. Televize Prima prý nezná obsah smlouvy uzavřené s produkcí pořadu, tvrdí Kraus. Navíc podle něj a jeho právníků nehrozí postih ze strany Rozhlasové a televizní rady, o které televize Prima mluvila ve svém vyjádření. Nesouhlasí tedy s jejím odůvodněním, proč nejnovější díl jeho show, kde mimo jiné vystupuje Jiří Brady, neodvysílala.

Produkce pořadu Show Jana Krause zveřejnila bezmála dvouminutové video na svém youtubovém kanálu. Kraus v něm mluví velmi klidně a rozhodně. „Televize Prima oznámila, že odvysílá dnes večer naši dnešní show a já z toho mám velkou radost. A myslím si, že to je to především zásluha tlaku vašeho a médií a novinářů a sociálních sítí,“ říká ve videu.

Video  Kraus o cenzuře Primy: Doufám, že to odvysíláte celé.  - Show Jana Krause
Video se připravuje ...

Televize Prima ve svém prohlášení napsala, že „nelze vyloučit, že by úvodní část pořadu byla vyhodnocena RRTV jako porušení zákonné povinnosti objektivity a vyváženosti,“ což Kraus ve videu komentuje slovy: „Já si to tedy nemyslím a všichni moji právníci.“

Kraus: Prima nemá prostudovanou smlouvu

Televize avizovala, že pořad bude upravený. Moderátor ale doufá, že se tak nestane. „Doufám, že televize Prima to odvysílá tak, jak jsme jí to předali, protože pokud by do toho zasáhla, bylo by to jak v rozporu s naší smlouvou, kterou na výrobu pořadu s televizí Prima máme, a to by byla už cenzura,

Podívejte se na celý úvod, který Prima zřejmě z dnešního vysílání vystřihne:

Celé to bude na webu, vzkazuje divákům Prima

Prima také ve svém čtvrtečním prohlášení upozornila diváky, „že umístění plné verze na internet je zcela v režii produkce Show Jana Krause a ani nám tedy není známé, proč se tak již nestalo včera, a to i přesto, že jsme diváky na tuto možnost upozorňovali.“ I to ale Kraus naprosto odmítá, stejně jako to pro Blesk.cz odmítla i dramaturgyně pořadu Simona Matásková.

„My máme se smlouvě s televizí Prima, že na web můžeme video umístit až po odvysílání pořadu. Že to televize Prima neví, souvisí zřejmě s tím, že naší smlouvu nemá řádně prostudovanou,“ řekl Kraus.

Moderátor ke konci videa ale slíbil, že neupravenou verzi pořadu jeho tým umístí na internet. „Nicméně když nás k tomu televize doslova vyzývá, rádi to uděláme v co nejbližším možném termínu a dáme vám vědět,“ uzavřel Kraus.

Chloritan ( 20. června 2019 19:33 )

Jé tyhle mám nejradši, co si naivně myslí jak jsou mocní najdi a ukaž se co umíš. Nemáš ponětí o tom jak funguje internet, tyhle zvířecí výjevy si můžeš zkoušet tam někde venku okolo tebe si to možná nechaj líbit, nejspíš budeš při těle, možná i ranař co si vždy svůj názor vybil.. No jak jinak, intelektuálně nestačíš, takových už jsem potkal.. a krom jejich výhrůžek a třesoucí se pěsti před mým ksichtem, se k ničemu jinému nezmohli. Pouze mluvit mi stačilo, další kriminálník málem přišel o pařáty když strčil pazoury za práh mého bytu. Pak předemnou utíkal Jak jsem za ním běžel a slžičkou na boty v ruce ale tebe bych usměrnil na třetím tvém kroku ke mě pohými pár slovy. A neudělal bys nic, max by ses vzteknul.

ferryx ( 3. listopadu 2016 23:44 )

Tak se chovají ti, kteří brečí v médiích, že mají malé důchody. Pakáž, která nemá ani tu nejmenší úctu kterou zasluhuje hlava státu. Tak si představují demokracii. Že mohou bez mrknutí oka urážet třeba právě hlavu státu. Kdo se jim znelíbí příště? Tak to je podle nich ta demokracie.

frantaklika ( 29. října 2016 11:46 )

 tak ten pořad už byl dlouho na zrušení, tak tomu dal Kraus závěrečnou ubohou tečku..to jsou zoufalci, vždyť Zeman ať je jaký je, byl demokraticky zvolený přímou volbou, takže jediní kdo tady porušuje demokracii jsou tito zoufalci.

11karel11 ( 28. října 2016 17:57 )

Pražská chátra uráží našeho pana prezidenta Miloše Zemana. Urážka za urážkou. To je profil pražské kavárny (Gazdík, Kraus, Mádl, Kocáb, Žantovský, B.Štěpánová, Pilarka, AnčaK, Koukal, Havlovka, Bartoška, Horáček a další). ...Běžte do pr.... a neurážejte hlavu státu. V

blebleble504 ( 28. října 2016 12:38 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa