Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sobotka: Euro je budoucnost Česka a práci dejme Ukrajincům

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD, vlevo) a moderátor Bohumil Pečinka na debatě deníku E15
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD, vlevo) a moderátor Bohumil Pečinka na debatě deníku E15  (Autor: E15 - Michael Tomeš)
Autor: red - 
27. září 2016
15:25

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) byl hlavním hostem snídaně deníku E15 s českými byznysmeny. Pod moderátorskou taktovkou Bohumila Pečinky čelil dotazům například od expremiéra Mirka Topolánka, šéfa odborů Josefa Středuly nebo šéfa lékařské komory Milana Kubka.

Euro v ČR:

„Euro je budoucnost Česka, jednou jím budeme platit, už jen proto, abychom se udrželi v jádru Evropské unie. Věčná otázka je, zda s přijetím spěchat, či nikoliv. Rád bych si to vyhodnotil na slovenském příkladu, ale zatím neuběhla dostatečně dlouhá doba na to, aby mohlo zhodnocení být kvalitní a s časovým odstupem,“ řekl Sobotka.

Nedostatek kvalitních a kvalifikovaných zaměstnanců:

„Nezaměstnanost klesla s růstem hospodářství, chceme vrátit lidi, kteří jsou na úřadech práce, zpátky na trh práce. U některých to bohužel nebude již možné.“

„Naším cílem je zrychlit vydávání pracovních karet pro cizince, posilujeme i naši aktivitu v tomto směru na Ukrajině.“

„Máme paradoxně problém, že 200 tisíc lidí našlo za posledních 2,5 roku práci. Kvůli tomu zaznamenáváme silnou soutěž mezi privátním a veřejným sektorem. A jak je nízká nezaměstnanost, privátní sektor začíná přeplácet některé lidi z veřejného sektoru. To je další věc, která nutí vládu, aby podporovala rychlejší růst mezd u takových profesí, jako jsou zdravotní sestry nebo učitelé.“

Co dalšího český premiér řekl, se dočtete na webu E15.cz.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zadnice ( 28. září 2016 10:35 )

Na důchod 400 euro Ti kašleme. Raději se starej o to, aby se znovu obnovilo učňovské školství jako před rokem 1989. ČSSD stejně díky tobě dopadne mnohem hůře než si dovedeš představit a máš na tom lví podíl "premiére"!

gabreta ( 27. září 2016 20:02 )

Budoucnost Česka je, kdyby šel slizoun Srábotka už konečně do perdele!!

rudyptak48 ( 27. září 2016 19:22 )

Budoucnost Sobotky a celé ČSSD jsou doživotní funkce v poslanecké sněmovně a v senátu. Vydrží to Sobotkovi bez práce do důchodu?

agfor ( 27. září 2016 16:49 )

Bílej Čech, když nepracuje, dostane podporu jen půl roku. Jisté etnikum nepracuje celý život a žije si z dávek jak vepříci v žitě.

agfor ( 27. září 2016 16:40 )

Další důvod proto nevolit plešatýho zuba. Jak on může mluvit o práci, když v životě nepracoval a živilo jen blbé kecání v parlamentě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa