Po útoku zápalnými lahvemi na dům Žilkové se k ní na čtyřiadvacet hodin denně »nakvartýrovala« Vojenská policie i s veškerou svou technikou. Měla totiž tu »smůlu« být ženou Martina Stropnického (59, ANO). „Ministr obrany se v takovém případě musí plně podřídit nařízení ochranné služby, která je odpovědná za jeho bezpečnost,“ sdělil mluvčí rezortu obrany Jan Pejšek. Přísná opatření ale pocítila celá rodina.

Ostří hoši, kteří do té doby Stropnického pouze vozili do práce či na oficiální akce, se stali pevnou součástí života herečky a ministra. „Jen proto, že bydlí v mém domě, tak to odnáším já,“ svěřila Blesku Žilková.

Množství lidí v domě a jejich monitorovací technika, to už spotřebuje něco energie. Co se elektřiny týče, v tomto směru nebyla herečka škodná. „Každý je podle zákona povinen poskytnout Vojenské policii součinnost. A pokud při tom vznikne škoda, stát ji musí uhradit,“ řekl Blesku šéf Vojenské policie Pavel Kříž.

„Nechci úplně rozkrývat, jaké náklady nám vznikly. Platilo se nejen majitelce, ale i dalším stranám a za ten rok to bylo v řádu tisíců až desetitisíců korun,“ dodal Kříž. Možná kvůli vzájemnému napětí vojáci raději přestěhovali své zázemí do modré dodávky na ulici u domu. V autě »napíchnutém« na městské sítě má ochranka vše potřebné.

Podle Kříže šlo o nejefektivnější řešení. Ve hře prý byl i pronájem nemovitosti pro ochranku v blízkém okolí. Anebo šlo přestěhovat ministra i s rodinou do některého armádního objektu. Ten by se ale napřed musel upravit za stovky tisíc korun.

„Myslela jsem, že to bude jen na týden. Pak to byly týdny dva. Pak měsíc, pak dva…“ popisuje Žilková, jak vypadal život v domě, kde se permanentně »točilo« několik vojenských policistů. Podle informací Blesku měla Stropnického s rodinou na starost až čtyřicítka policistů! To ale herečka nechtěla komentovat, prý nesměla.

„Musíte se ptát Vojenské policie. Já jsem jenom oběť a můžu vám říct jediné: Mně to strašně komplikuje život. Veškeré spojitosti s tím útokem zničily mé dceři dětství, mně to ničí život a je to strašně nepříjemný,“ uzavřela.

Vše o Veronice Žilkové a Martinu Stropnickém najdete ZDE!

Fotogalerie
30 fotografií