Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nytrová se homosexuálům neomluví: „Nemám za co,“ řekla po schůzce se Sobotkou

Autor: ČTK, val - 
15. července 2016
16:15

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se v pátek setkal s poslankyní jeho strany Pavlínou Nytrovou, která tento týden proslula ostrou kritikou homosexuálů. Předseda strany ji vyzval, aby se za své „nemístné a urážlivé výroky“ omluvila. Nytrová se omluvit odmítá, nepočítá také s kandidaturou v příštích volbách.

„Požádal jsem poslankyni Nytrovou, aby se omluvila za nemístné a urážlivé výroky, kterých se dopustila během svého vystoupení v Poslanecké sněmovně. Zdůraznil jsem jí, že jakékoliv šíření netolerance a nenávisti vůči sexuálním minoritám je v rozporu s hodnotami a programem sociální demokracie,“ uvedl Sobotka. Připomněl, že sociální demokracie patřila mezi strany, které zákon o registrovaném partnerství podpořily.

Norma začala platit od července 2006. Sněmovna ve středu debatovala o novele, která by umožnila registrovaným partnerům adoptovat dítě svého protějšku. Nytrová v debatě řekla mimo jiné, že homosexuálové jsou většinou promiskuitní, mají nadprůměrný sklon k alkoholu a je u nich vyšší míra duševních poruch. V Českém rozhlase pak prohlásila, že homosexuální lobby podniká postupné kroky, aby nastolila nadvládu nad heterosexuální skupinou.

Pavlína Nytrová Pavlína Nytrová | psp.cz

„Pokud by paní poslankyně v tomto způsobu argumentace pokračovala i v budoucnosti, bylo by to neslučitelné s její jakoukoliv kandidaturou za ČSSD,“ uvedl Sobotka.

S tím ale Nytrová nepočítá. V rozhovoru pro iDNES.cz uvedla, že bez ohledu na stávající incident nepočítala s kandidaturou v příštích sněmovních volbách. Odmítá také Sobotkovu výzvu k omluvě. „Za mé výroky se neomluvím. Nemám za co,“ řekla serveru.

Od výroků poslankyně ČSSD se distancovali nejen politici sociální demokracie, ale i jiných stran. Podle místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce Michaely Marksové (ČSSD) by Nytrová s takovými názory „měla přestoupit do jiné strany“. O vyloučení z partaje ale podle Nytrové na páteční schůzce se Sobotkou nebyla řeč.

zednik ( 16. července 2016 20:06 )

Taky mě na ní něco od začátku nesedí. Už mě taky napadlo, že je to žena, která se nikdy neodhodlala a neodhodlá ke coming out. Proto ta zášť a nenávist k homíkům a jejich pronásledování.U věřících častý jev... Zášť a závist vždy většinou pramení u každého člověka ze závisti.

majojo ( 16. července 2016 18:15 )

 Takže tahle homofobní krasavice má pravdu - proč by jinak zrušila jiná krááva diskusi pod předchozím příspěvkem? Blejt na ně obě - jsou si podobný.

pepen ( 16. července 2016 06:09 )

Nýtrová je obyčejná kráva-tak se politik nechová!!!Ona nemá dětí???I v její rodině mohou být homosexuálové a ti za to nemohou-jak se narodí.Všichni si uvědomte,ten hon na homosexuály je úplně k ničemu.Podle jejího výrazu,bude zhrzená lezba-proto ten útok na homosexuály.

lunatic ( 15. července 2016 22:18 )

Sex již není nezbytně nutný;lze to zařídit i alternativně

lunatic ( 15. července 2016 22:15 )

Budiž ! Kdo však vystupuje za heterosexuály?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa