Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Expremiéra Tošovského obvinili: U Washingtonu způsobil hromadnou nehodu

Autor: simao - 
27. dubna 2016
09:08

Expremiér úřednické vlády Josef Tošovský „zrušil“ své ferrari při nehodě v USA. Český bankéř a někdejší guvernér ČNB boural nedaleko Washingtonu. Na hromadnou nehodu, kterou měl údajně právě český řidič způsobit, upozornil server Aktuálně.cz.

Nehoda se odehrála na silnici Georgetown Pike ve státě Virginie, kde Tošovský údajně přehlédl při výjezdu na horizont menší kolonu aut a na poslední chvíli strhl auto do protisměru.

Naboural však do protijedoucího vozu a své Ferrari 599 tak říkajíc „rozšlehal“. Fotky z nehody uveřejnilo policejní oddělení z Fairfax County. Policejní zpráva se objevila i na jeho webu s označením „Bezohledné řízení“.

V policejní zprávě je jméno Josefa Tošovského přímo uvedeno. K nehodě podle ní došlo 16. dubna kolem 8:15 tamního času. „Policie reagovala na havárii čtyř vozidel a obvinila jednoho řidiče z bezohledné jízdy. Vyšetřování bylo zahájeno v případě 65letého muže, který řídil ferrari západně na Georgetown Pike nedaleko Towlston Road,“ uvádí zpráva, podle kterého bylo řidiči ferrari Tošovskému sepsáno předvolání právě pro bezohlednou jízdu.

Expremiér Tošovský měl v USA nehodu. Expremiér Tošovský měl v USA nehodu. | Facebook.com

Se 65letým expremiérem Tošovským v autě seděl ještě spolujezdec (36). Ten byl převezen do nemocnice na ošetření s lehčím zraněním, Tošovský patrně vyvázl bez zranění, uvedlo Aktuálně.cz.

Tošovského autonehodu serveru potvrdila asistentka Bank of International Settlements, kde někdejší guvernér ČNB působí. „Můžeme potvrdit, že pan Tošovský měl minulý týden dopravní nehodu,“ řekla serveru.

Policejní zpráva dále popisuje, že se řidič pokoušel vyhnout kolizi s kolonou před ním a způsobil hromadnou nehodu, do které se celkově zapojila čtyři auta. Čelně se Tošovského ferrari střetlo s vozem Acura RSX, který řídil 57letý muž. Skončil mimo vozovku a také musel být převezen k ošetření do nemocnice. K žádným jiným zraněním nedošlo, uvedla policie ve Fairfaxu.

Josef Tošovský byl předsedou tzv. úřednické vlády od prosince 1997 do července 1998. Jmenoval jej tehdejší prezident Václav Havel a ve funkci premiéra nahradil Tošovský tehdejšího šéfa ODS Václava Klause, kterému se rozpadla vláda.

Po Tošovském se pak premiérem stal Miloš Zeman, který po předčasných volbách uzavřel s Klausem opoziční smlouvu (9. července 1998) a mohl vést svou menšinovou vládu ČSSD s tichou podporou ODS. 

Náchodský rodák, bankéř a někdejší první polistopadový guvernér ČNB, v letech 1976 až 1989 však také člen KSČ Tošovský se v roce 2000 vydal do švýcarské Basileje coby šéf Institutu finanční stability právě ve zmiňované Bance pro mezinárodní vyrovnání plateb.

vseznaleksenior ( 27. dubna 2016 19:50 )

Ale v tom se nikdo nevyzna.... Kdyby Te tam napsali/ do poctu/* byl bys taky STBak

vseznaleksenior ( 27. dubna 2016 19:47 )

No to je sila.... Sakra kdyz jezdi poi Emerice, asi umi dpbre anglicka... No a kdo vi, jak to bylo

anka ( 27. dubna 2016 15:07 )

V srpnu 2007 Ruská federace nominovala Tošovského do funkce ředitele Mezinárodního měnového fondu

sores ( 27. dubna 2016 11:41 )

Takovým vrahům co nezvládnou řízení a ohrožují životy nevinných sebrat řidičák a zavřít je!!! Silnice nepatří jenom jim!!!

gabreta ( 27. dubna 2016 11:31 )

Největší šmejd v premiérském křesle od sametu by Tošovský! Co ten dobytek dokázal za tak krátkou chvíli ve funkci v tichosti rozprodat a rozkrást, to nedokázal žádnej před ani po něm!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa