Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zaorálek narazil na Zemana: Pokud jde o zmizelé Čechy, je lépe držet pusu

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a prezident Miloš Zeman
Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a prezident Miloš Zeman  (Autor: Blesk)
Autor: bru/ČTK, vr - 
10. února 2016
20:40

Prezident Miloš Zeman sklízí kritiku za výrok, o kterém tvrdí, že ho vlastně ani neřekl. Na setkání s občany při cestě po Plzeňském kraji připustil, že Česko zaplatilo výkupné za unesené dívky v Pákistánu.

„Byl bych rád, kdyby všichni omezili svá vyjádření. Já se snažím říkat jen to, co musím,“ uvedl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) v reakci na slova prezidenta Zemana s tím, že podobné výroky nechce komentovat, protože se je v poslední době nesnaží ani chápat.

V oblasti, jako je otázka zmizení našich občanů, je lépe, když budeme všichni držet pusu,“ zakončil ministr.

Na otázku, jestli může tato informace z úst hlavy státu ohrozit Čechy, odpověděl: „Pokud se náš občan dostane do potíží, máme povinnost jednat. (...) Každý krok vedle může být v takové situaci nebezpečný,“ dodal ministr.

Kritika v opozici i koalici

Za neomluvitelná, nešťastná nebo nebezpečná označili vyjádření prezidenta i opoziční a vládní politici. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) vyjádření v oblasti národní bezpečnosti nikomu a ničemu nepomůže. Podle prvního místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška by měl prezident odstoupit, jinak na něj chce podat ústavní žalobu.

joudajoudovy ( 11. února 2016 08:58 )

co nam v case budoucim prinese wikipedia o ministru zahranici? mluvka bez hlavy a paty naruzivy cestovatel poslusny pokladnik

kukuku ( 11. února 2016 07:33 )

Poskytování informací národu není práce tajných služeb.

fotrpjotr ( 11. února 2016 01:01 )

Aspoň se dokázalo,že vláda lže.

anka ( 10. února 2016 22:13 )

Toto je prace tajnych sluzeb, k tomu se prezident vubec nema co vyjadrovat.

kukuku ( 10. února 2016 21:50 )

Podle Zaorálka a všech, kteří filtrují národu informace, je nejlepší držet hubu a považovat národ za stejně dementní, jako jsou pravdoláskaři a Američané nevyplácející zásadně výkupné (až na výjimky). V Rakousku zatloukali dva měsíce znásilnění malého Rakušana Iráčanem v bazénu, v Německu ještě pár dnů po Silvestru zatloukali, že v Kolíně n.R. byly na Silvestra na náměstí nějaké problémy. Stejně se to dřív nebo později vyvalí a lepší je to pustit ven zrovna. Ale podle dementa z TOP09 je to vlastizrada.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa