Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Premiéři po sobě div neházeli skleničky.“ Tajemník popsal debaty o uprchlících

Autor: Václav Lang - 
10. listopadu 2015
05:20

Atmosféra hustá, že by se dala krájet, zlé pohledy, naštvanost a vrcholní státníci, kteří nemají daleko k tomu, aby po sobě začali metat nádobí. Tak nějak v poslední době vypadají jednání evropských špiček o uprchlících. Podrobnosti popsal v rozhovoru pro Blesk.cz vládní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

Uprchlická krize vážně poznamenala vztahy mezi evropskými státníky, řekl v rozhovoru pro Blesk.cz vládní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

Připomněl v této souvislosti červnové jednání premiérů zemí EU, kdy se poprvé hlasovalo o kvótách. „To byla ta nejnepříjemnější, nejdrsnější Evropská rada, kterou si kdo pamatoval. Bylo to velmi osobní, někteří premiéři velmi ošklivě útočili na ostatní,“ popsal. Dodal, že nebýt citlivého zakročení šéfa Evropské rady, někteří premiéři by začali házet skleničkami.

Důležité je podle něj zejména si na evropské úrovni vytvářet kvalitní neformální vztahy, umět například jiného státníka pozvat na kávu nebo si s ním čas od času zavolat. „Jsou ministři, kteří se tomu věnují,“ prohlásil.

Jak vypadají drsná jednání evropských špiček a jak jsou na tom čeští ministři s cizími jazyky? Podívejte se na Studio Blesk s Tomášem Prouzou:

Video Tomáš Prouza prozradil, jak to vypadá při klíčových debatách nejvyšších státníků. - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

koko365 ( 10. listopadu 2015 12:49 )

 To je soubor, Angela Hitlerová, Hurvínek z Prahy

tgbg ( 10. listopadu 2015 11:47 )

Jenom aby mezi těmi Syřany nebyli imbecilní komunisti. To by byl konec Německa a Evropy.

hejhej ( 10. listopadu 2015 11:08 )

kimbe: Blesk cenzoruje, co se týká přivandrovalců bez dokladů, jenom u článků s panem prezidentem diskuzi nechává. Proč asi???? Demokracie po česku!!!

kimbe ( 10. listopadu 2015 10:41 )

Jednu diskuzi u Syrských uprchlíků právě zrušili, tady ji nějakým omylem nechali. To nebude trvat dlouho

handgood ( 10. listopadu 2015 10:35 )

Západní národy jako angličané, francouzi a němci, nikdy nepřijali a nepřijmou slovanské národy jako své rovnoprávné partnery. Nebylo tomu tak v minulosti, není tomu tak v současnosti a nevidím ani růžovou budoucnost v našich vztazích. Pro ně jsme pouze vetřelci a hodnotí nás podobně jako ruské mužiky. Kdy se už konečně naši politici proberou a spadnou jim šupiny z očí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa