Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Fuj,“ ošklíbl se Jurečka nad Piškoty Opavie a povzdechl si, že už nekřupou

Autor: zst, vr - 
21. října 2015
11:53

Vyrábějí se v Polsku a na sociálních sítích se proti nim bouří stovky lidí. Piškoty už zkrátka nejsou, co bývaly. Přesvědčil se o tom i ministr zeměděství Marian Jurečka (KDU-ČSL), jeho čtyřem dětem prý už také chutnat nebudou. Češi plánují, že piškoty hromadně přestanou kupovat, internetem se proto šíří recepty na piškoty domácí.

V dětství nás upláceli křupavým zlatem z Opavy. Jak vím z médií i z vlastní zkušenosti, dneska už piškoty nekřupou,“ napsal na sociální síti ministr zemědělství Marian Jurečka.

Komentář ministra zemědělství k piškotům. Komentář ministra zemědělství k piškotům. | Facebook Mariana Jurečky

Připojil se tak k zástupu nespokojených zákazníků, které nenaštvalo primárně přesunutí výroby do Polska, ale spíše degradace chuti samotných piškotů. Na problémy upozornil internetový pořad A dost!. Nespokojenost už došla dokonce tak daleko, že se lidé chystají nákup piškotů bojkotovat.

Přidejte se k bojkotu společnosti Mondelez. Mezi jeho značky patří kávy Dadák a Jacobs, sušenky Kolonáda, Fidorka,...

Posted by Opavia PATŘÍ Čechům on 11. říjen 2015

Protesty se objevily i na profilu výrobce piškotů, firmy Mondelez. Lidé si na změny hojně stěžují.

Give us back our Piškoty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by Adela Najdek on 21. říjen 2015

Podle výrobce jsou ale piškoty pořád stejné, přesun výroby do Polska prý nemá vliv ani na jejich kvalitu, ani na složení. „Složení i výrobní postup jsou stále totožné. Informaci o absenci konzervantů a barviv na obalech neuvádíme vzhledem k současné legislativě, neboť tradiční Piškoty se v tomto ohledu neodlišují od konkurenčních výrobků. Pro spotřebitele by tedy uvedení informace o absenci konzervantů a barviv mohlo být matoucí. Nízký obsah nasycených mastných kyselin na přední straně obalu již neuvádíme z toho důvodu, že po změně metodiky výpočtu již nesplňujeme zákonem stanovený limit pro toto tvrzení,“ uvádí v prohlášení Lukáš Hora, mluvčí společnosti.

pravlast ( 22. října 2015 08:13 )

Rád bych na každém obalu měl info nejen o složení,ale hlavně zemi původu,tedy výroby.Globalizace nás likviduje po všech stránkách. Pokud jde o salámy-gothaj z Alberta,ale i turista,vysočina a lovecký jsou hnus.Farmáři a třeba Skaličan Česká Skalice a Dolejší z Davle jsou super.Ten socialistický nedostatek nepotřeboval Éčka a konzervanty všechno se vykoupilo a po neděli bylo zase čerstvé a nové...

gabreta ( 21. října 2015 18:49 )

Sračky vozit můžou, ale nikdo to nekoupí na pití. Možná tak na mytí nohou! Českej pivař by to do huby nedal, ani kdyby měl chcípnout žízní!! Br až jsem se otřásl při tom pomyšlení.

vi3ol ( 21. října 2015 16:33 )

Ti to závidím, nemohu si ty chutě, vůně zpřed 30 let připomenout ..

y1xcvbnm ( 21. října 2015 15:45 )

ani pes je už nechce. Zkazili všechno co se dalo, te´D DĚLAJÍ RETRO PRODEJ V lIDLU ALE STEJNĚ ZABALÍ JEN STEJNÝCH ŠUN DO PŘEDREVOLUČNÍCH OBALŮ. Tak proč to kupovat. Za komunistů nebylo tolik chytré chemie a proto se do výrobků nepřidávala a taky jinak chutnala, ať je to LUčina, šunkový salám, šunka, ba ani obyčejný turistický salám se nedá jíst.

1pravda1 ( 21. října 2015 14:59 )

To by to Klausova volná ruka trhu nesměla všechno rozprodat do zahraničí!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa