Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Výchovný pohlavek žákovi ve škole? Nepřípustné, říká ministryně Valachová

Autor: Václav Lang - 
23. září 2015
06:00

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) se zásadně staví proti jakékoli formě násilí na školách. I kdyby se jednalo jen o drobný výchovný pohlavek zlobivému žákovi. Vzkázala to Blesk.cz v souvislosti s posledním takovým případem, který se odehrál na Praze 8. 

Ředitel jedné ze základních škol uštědřil pohlavek žákovi, který k němu byl drzý. Incident, o kterém informoval web Echo24, se donesl až na radnici a zastupitelé navrhli ředitele odvolat.

Tiskový odbor ministerstva školství uvedl pro Blesk.cz, že uvedenou záležitost prověřila Česká školní inspekce a závěry předala zřizovateli školy.

Valachová nicméně podle slov svých mluvčích v obecné rovině odmítá jakoukoli formu násilí na školách. „Ministryně školství Kateřina Valachová obecně považuje jakoukoli formu diskriminace a násilí za nepřípustnou,“ vzkázalo oddělení komunikace resortu školství.

Chládek zpřísnění nestihl

Obecně se téma agrese na školách probíralo za éry minulého ministra školství Marcela Chládka (ČSSD). Tomu došla trpělivost loni na jaře poté, co jeden z chovanců výchovného ústavu v Králíkách napadl svého vychovatele a bodl jej šroubovákem do krku.

Chládek poté uvažoval, že prosadí takové legislativní změny, díky kterým by za napadení učitelů žáky hrozil vyšší trest. V Česku se zatím mladým agresorům ukládají poloviční tresty.

Video Bývalý ministr školství Marcel Chládek už agresi na školách vyřešit nestihl - Vera Renovica, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

bohdazi ( 11. února 2016 14:36 )

Zkuste pracovat ve školství a nebo si zvát 3 x týdně hordu dětí do domácnosti. Ne hned,ale po určité době se zvrhnou na zvěř. Budete obdivovat UČITELE , že mohou takovou práci vykovávat.

kukuku ( 11. února 2016 12:25 )

Té Valachové ať se z oblasti školství zeptají na cokoliv, na všechno odpoví špatně.

janotta ( 5. února 2016 09:11 )

Zlatej Zdeněk Nejedlý !!

lobotom ( 14. října 2015 21:13 )

Nevychovaný fagani rostou akorát tak pro šibenici. Tenhle neoliberálně-multikulti národ je odsouzený k vyhynutí.

bre-burda ( 6. října 2015 21:29 )

Slušnost považuje gauner za slabost. A příkladnému chování se leda tak vysměje. Tihle liberální naivkové a naivky svojí výchovou už druhou generaci leda tak zprznili, což vidíme na ulicích, diskotékách, street party a podobných akcích. Rodičové rezignovali na výchovu a žádají, aby ji suplovala škola. Škola rezignovala na vzdělávání a marně se snaží tyto vejlupky usměrnit. A do toho přišla tahle "povedená" ministryně, co se vzmůže jen na papouškování starých frází a klišé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa