Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista Roman Jedlička (†28) za cenu života zastavil sériového vraha, dcera se narodila měsíc po jeho smrti: Táto, už jsem prvňáček!

Autor: Helena Natová - 
4. září 2015
21:47

Prvňáček je už z Natálky (7). Z děvčátka, které se narodilo měsíc po smrti svého táty, policisty Romana Jedličky (†28). Ten za cenu vlastního života zastavil v září 2008 sériového vraha Romana Postla (†28).

V Chomutově se včera konal pietní akt na počest statečného policisty. „Vzala jsem ji ze školy, protože si to přála. Je to pro ni pořád její tatínek a věří, že žije,“ řekla Blesku matka Natálky Alena Brokešová (34).

„Byla to vražda. Dodnes nikdo nevysvětlil, jak se mohl usvědčený a odsouzený vrah Postl dostat předčasně na svobodu,“ řekl u památníku Jaroslav Peleška, vedoucí chomutovské policie. Smutek a slzy v očích při vzpomínce na Jedličku málokdo skrýval, zvláště rodina. „Bolí to stále stejně,“ řekla matka policisty Eleonora Jedličková.

Byl čtvrtou obětí

Roman Postl zahájil svou vražednou sérii v roce 2008 na Teplicku, kde 1. září zastřelil podnikatele. O den později se stal jeho obětí v Ústí nad Labem čerpadlář. V Chomutově 3. září, kam přijel se svým komplicem Davidem Černým, nejprve prostřelil hlavu vietnamskému barmanovi.

Pak zamířili vraždit do centra města. Cestu jim zkřížil policista Roman Jedlička (†28) s kolegou. Jedlička na vraha vystřelil, avšak pálil i Postl a Jedličku smrtelně zranil. Vrah poté zemřel v nemocnici.

erikcom ( 5. září 2015 03:15 )

Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život.“

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa