Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lidová tvořivost „vylepšila“ Zemanův epitaf. Za jedna, hodnotí někteří politici

Lidová tvořivost už dotáhla Zemanův náhrobek do finální podoby.
Lidová tvořivost už dotáhla Zemanův náhrobek do finální podoby.  (Autor: Twitter)
Autor: Zuzana Štíchová - 
31. srpna 2015
19:01

Prezident Miloš Zeman přiznal, že si prázdniny krátil i vymýšlením toho, co bude mít jednou napsáno na svém hrobě. Na internetu se poté začala šířit fotomontáž budoucího Zemanova náhrobku. Kromě předělaného „posledního bonmotu“, jak prezident svůj epitaf nazval, je na něm ale také datum prezidentova úmrtí – rok 2016. „Za jedna“ ohodnotili lidovou tvořivost ministr Jurečka i místopředseda sněmovny Gazdík.

„Zde leží blbec, který každého rozumně uvažujícího člověka rozzuřil k nepříčetnosti.“ To je Zemanův poslední bonmot po zásahu lidové tvořivosti. Přešlap, nebo povedený vtip? Na tom se veřejnost nemůže shodnout. Na svém twitterovém účtu to nicméně ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) pěkně schytal, když okomentoval budoucí náhrobek prezidenta Zemana. Ten navíc udává i datum jeho úmrtí – rok 2016.

„Myslíte si, že člen vlády, který jedná s prezidentem, by měl podobné fórky sdílet?“ reaguje muž s přezdívkou Šlidva Šlitři. „Nehodné člena vlády,“ přidává se Jan.

S ministrem zemědělství ale vřele souhlasí opoziční místopředseda sněmovny Petr Gazdík (STAN). „Pan prezident zaslouží ocenit jako příklad vzorného daňového poplatníka. Kouří, pije a těsně za hranicí důchodového věku myslí na smrt. A ještě podporuje lidovou tvořivost. Pro státní finance hodnotím 1*,“ napsal Blesku.

Morbidní humor

Nápad naopak neoslovil komunistického poslance Jiřího Dolejše. Je to podle něj ale prý pro Zemana dobrá zpráva. „Morbidní humor snesu, i když nevyhledávám. Takže tak za 3. Ale koho takto pohřbívají, bývá dlouho živ. Přejme to i hradnímu pánovi,“ řekl.

To místopředsedu opoziční ODS Martina Kupku nechává fotomontáž chladným. „Je mi trochu jedno, co si nechá pan prezident vytesat na náhrobek. Mnohem důležitější je, čím nás ještě oblaží ve své funkci. To je zatím mnohem více ostudy než státnické moudrosti,“ okomentoval lidovou tvořivost.

Prezident v neděli v rozhovoru pro Frekvenci 1 přiznal, že vymýšlením svého epitafu si krátil dlouhou prázdninovou chvíli. „Bylo takové vedro, že jsem nemohl vyvíjet žádnou velkou aktivitu, tak jsem četl a přemýšlel. Vymyslel jsem něco, s čím se musím pochlubit. Protože mi je 71 a protože pravděpodobnost dožití je 75 let pro průměrného muže, tak jsem si už vymyslel epitaf na náhrobní kámen,“ řekl.

Na náhrobku bude mít prezident podle svých slov „svůj poslední bonmot“. „Zde leží člověk, který každého blbce rozzuřil do nepříčetnosti,“ prozradil prezident. Za blbce prý nepovažuje své oponenty, ale lidi bez názoru, kteří jen nadávají.

tgbb. ( 10. září 2015 23:11 )

Výkřiky Pussy Riot "Bohorodičko, zbav nás Putina" rozzuřili putinovského blbce k nepříčetnosti.

japos22 ( 1. září 2015 21:59 )

Zeman jede a hňupi nevědí už co vymyslet, aby zakryli, že se už posrrali

e.44 ( 1. září 2015 13:41 )

Palec nahoru, tento epitaf má k pravdě o 1000% blíže než ten Zemanův. Ale úplně pravdivý není. Rozumné lidi totiž Zeman přivádí k oprávněné kritice, kterou jeho patolízalové chybně označují za nepříčetné rozzuření, jelikož proti ní nedokáží relevantně argumentovat.

maxovskej ( 1. září 2015 06:43 )

To se zase nějaký silně debilní idiot ukázal, něco takového mohl vymyslet jenom nemocný mozek notorického alkoholika a úplného blbce..

oltec ( 1. září 2015 06:36 )

a zase měl pan prezident pravdu třeba bizon pepa je ten na kterého to platilo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa