Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Do kauzy Opencard vstupuje Kellnerova O2: vrátí projekt znovu do hry?

Do kauzy Opencard vstupuje Kellnerova O2: Vrátí projekt znovu do hry?
Do kauzy Opencard vstupuje Kellnerova O2: Vrátí projekt znovu do hry?  (Autor: archiv Blesku)
Autor: bop - 
8. srpna 2015
13:51

O Opencard se toho řešilo už opravdu hodně. Když už to vypadalo, že bude celý systém smeten ze stolu a v roce 2018 nahrazen úplně jiným řešením, objevují se spekulace, které všechno mění. Společnost eMoney Service (EMS), která měla projekt karet Pražana dosud na starosti, by mohla v budoucnu nahradit Kellnerova O2 a vrátit karty zpátky do hry.

Nikdo se zatím do zveřejňování informací moc nehrne. Přesto se objevily teorie, že se O2 do jednání o projektu už intenzivně zapojilo.

„Jednou ze společností, se kterými jednáme o osudu karty Opencard, je i společnost O2 Czech Republic. Všechna jednání jsou teprve na počátku, proto se k situaci zatím nemůžeme vyjadřovat,“ mlží zatím Vít Hofman, mluvčí Magistrátu hlavního města Prahy, na dotazy MF Dnes. 

Podle mluvčí O2 jedná telekomunikační společnost s Dopravním podnikem, Magistrátem hlavního města Prahy i společností EMS, která byla dosud za projekt zodpovědná. „Společnost eMoney Services jsme nekoupili a ani její nákup nezvažujeme. Společnost O2 pouze vyhodnocuje možnost záchrany karty Pražana – Opencard,“ prozradila mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

Podle deníku MF Dnes probíhají v poslední době jednání mezi vedením O2 a současným provozovatelem systému, společností eMoney Service. „Pokud má společnost O2 skutečně o Opencard zájem, jednoznačně to potvrzuje potenciál systému a možnosti jeho rozvoje,“ řekl Martin Opatrný, mluvčí společnosti eMoney Services.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petr11 ( 8. srpna 2015 14:49 )

....to je člověk, který je mi hodně podezřelej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa