Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hnutí ANO ztrácí preference, komunisti posilují: Škodí nám lži, zdůvodňuje Babiš

Andrej Babiš (ANO) a Vojtěch Filip (KSČM)
Andrej Babiš (ANO) a Vojtěch Filip (KSČM)  (Autor: Blesk.cz)
Autor: dv - 
5. července 2015
13:14

Hnutí ANO zaznamenává nejsilnější oslabení volebních preferencí za posledních deset měsíců, uvedla v neděli ČT o odkazem a nejnovější průzkum od TNS Aisa. Podle volebního modelu by ANO volilo 27 % lidí, posilují komunisté, aktuálně by ve volbách byli třetí!

Podle socioložky Martiny Hájkové mohla Hnutí ANO uškodit především plánovaná elektronická evidence tržeb, která je především pro drobné podnikatele velkým tématem. „Vidíme, že největší odklon u ANO je ve skupině podnikatelů, kam spadají i drobní živnostníci,“ řekla v ČT Hájková. Ještě na začátku května mělo ANO přes 31 procent.

Podle předsedy Hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše není vyloučené, že je to negativní reakce na evidenci tržeb a vyzval voliče k pochopení. "Občané by měli tento projekt podporovat, aby nás ti, kteří nechtějí platit daně, neokrádali. Zaměstnanců se nikdo neptá. Musí platit daně kadý měsíc," řekl Blesk.cz Babiš.

Podle jeho vyjádření ale pokles preferencí způsobuje také protiútok opozice. "Kampaň opozice podpořená občas některými kritikami koaličních partnerů k mému střetu zájmů, který samozřejmě nezneužívám. Nebo některé stokrát opakované lži opozice," napsal Blesku Andrej Babiš.

Babiš označil Kalouska za symbol korupce. Kalousek jeho zase za příklad kolosálního střetu zájmů. Babiš označil Kalouska za symbol korupce. Kalousek jeho zase za příklad kolosálního střetu zájmů. | Blesk

"Pan ministr Babiš je předsvědčený, že svůj kolosální střet zájmů nezneužívá, on ho pouze na 100 % využívá. Pokládá to na normální tak, jako většina oligarchů východního orientálního typu. Lidé zvyklí na západní demokracii to však za normální nepokládají a docela jim to vadí," reagoval na jeho slova místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. A odmítl, že by o Babišovi opozice šířila lži. "Každý, kdo přednese věcný argument, byť písemně podložený, je podle pana Babiše lhář. Pravda je pouze to, co mu vyhovuje," dodal Kalousek pro Blesk.

Přestože ale ANO stále vede žebříček preferencí a volby by znovu vyhrála, jeho předseda si postřežoval, že se mu ne vždy poraří dostat do podvědomí veřejnosti politické úspěchy a slabší podpora jeho Hnutí pramení podle něj i z dobré práce mediální agentury ČSSD. "My žádnou agenturu nemáme a neumíme prodat do médií naše nápady a práci. Občas ji prodávají jiní," myslí si Andrej Babiš. "Když bude projekt úspěšný, prodá to premiér. Když neúspěšný, ukážou na mě všichni prstem," dodal vicepremiér.

Babišově partaji dýchá na krk právě ČSSD s 19,5 % a preferenční bronzovou medaili si odnášejí komunisté, ti si oproti průzkumu z května 2015 polepšili o 3,5 %. Podle Hájkové pomohly straně rudých třešní v preferencích hlasy zaměstnanců.

Volební průzkum pro ČT Volební průzkum pro ČT | Reprofoto ČT

 

villi ( 11. července 2015 10:15 )

PRAVDOLÁSKAŘI VYBUDOVALI ČESKÉ MILIARDÁŘE,KTEŘÍ SI VALÍ KULE NA SEJŠILÁCH.DÁLE VYBUDOVALI MARKETY,KTERÉ NEJSOU NAŠE !!!DÁLE VYBUDOVALI PADACÍ MOSTY A HOUPACÍ DÁLNICE,KTERÉ ZPOPLATNILI !!! CO DÁLE VYBUDOVALI ??? ŠKOLÁKY,KTEŘÍ NEMAJÍ PRÁCI !!! A DÁL ??? VYBUDOVALI VYSOKÉ DANĚ !!!ZA CO ???!!! VRAHY,DEVIANTY,UPRCHLÍKY A JINÉ,NA KTERÝCH SE UŽ V BASE NEDOSTÁVÁ ANI MÍSTA !!!

abyss ( 9. července 2015 11:46 )

Buduje vždycky ten, kdo je u moci a za komunistů to nebylo nic moc oproti západu, tleskat jim za to je účelové a hloupé. Bezplatné? Všechno se platí, zadarmo není nikdy nikde nic. Bezplatné je ta největší lež a podvod na lidi. Na všechno musí někdo vydělat, někdo to zaplatit a je to jenom o tom, jakým způsobem. Za komunistů to fungovalo tak, že lidé dostali jenom zlomek toho co si vydělali a tím ostatním zaplatili všechno všem, takže všichni měli prd a o jejich penězích rozhodovali jiní. Místo aby mohli lidé hospodařit se svými penězi podle svých potřeb, museli čekat až jim stát laskavě něco přidělí, třeba i deset, dvacet let po tom, co to potřebovali. Pocit bezpečí byl falešný, založený na zatajování informací o zločinech a dokud do Čech nenatáhnul cikány ze Slovenska Husák a bylo jich tu tak kolem pěti set, tak pohoda, dokázali předstírat práci jako další nemakačenka, co si vybrali raději předstírání zametání ulic než vězení. Ale když sem Husák natáhnul ty hordy cikánů organizované pod svými králi, když cikánská šlechta se tu promenádovala ve věcech ze západu a poddaní na ní kradli a loupili a všude kde se usadili bylo o život chodit po setmění ven, to bylo horší než dneska.

salto ( 8. července 2015 12:04 )

Jenomže si to už nikdo nepamatuje, 25 let "pravdy a lásky" nepředstavitelně zdevastovalo morálku a myšlení tohoto národa. 25 let po 2. sv. válce jsme si žili úplně jinak, bez bezdomovců, nezaměstnaných, dávek pro chudé, různých charit chovajících se jako pijavice, bez rozkradeného národního majetku, zdevastovaného zemědělství... Bylo by to na hodně a hodně řádků...

xxyy ( 7. července 2015 17:48 )

Tyhle debilní žvásty a nesmyslný napadání si nech od cesty, rudej kreténe. Tvůj problém, že nechápeš jasně napsanej text a tupě se ptáš na to na cos už dostal odpověď. Ale ty ve skutečnosti nechceš chápat, co? Ty máš prostě zvrhlou potřebu v tý lži, že bez komunistů by tu nebylo nic, žít vytrvale dál, jelikož na pochopení skutečný reality nemáš

xxyy ( 7. července 2015 15:56 )

A co jako?????? Jenom debil si může myslet, že kdyby se tu nevyskytovali komunisti, nebylo by tu nic, žili bychom ve vzduchoprázdnu, nic by se tu nestavělo a veškerý pokrok by ustrnul ne místě Takový debily fakt žeru. Ve skutečnosti byli komunisti brzda vývoje a všechny postkomunistické státy jsou ještě teď kvůli týhle brzdě sto let za opicema a bude jim ještě hodně dlouho trvat než doženou vyspělé země, které šly cestou přirozeného vývoje. Tak si ty komunisty strč...víš kam, že ty rudá kreaturo? Konec konců oni sami nic neděli, jenom instrukce co dostali z Moskvy přesunuli na obyčejný lidi ke splnění. Nebo tu snad chceš tvrdit, že rudí papaláši něco stavěli a budovali vlastníma rukama? Nejvíc k smíchu je ale stejně to, že nějaký paka stále věřej, že jim komunisti dávali něco zadarmo asi z vlastního, co? Kdepak ty magore, všechno šlo z daní ze super hrubý mzdy o který tenkrát skoro nikdo ani netušil, že existuje a že každej ve skutečnosti na daních státu dává nejmíň 3x víc než kolik bere. Tak si ty lživý propagandistický kecy i s tím Podivímským strč do řiti. Lidi co to zažili a nebyli a nejsou ovce, vědí moc dobře jak to tenkrát bylo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa