Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rath měl v garáži veterána za miliony! Obviněný exposlanec neměl hluboko do kapsy

Autor: shp - 
21. června 2015
20:11

Bývalý poslanec za ČSSD a exministr zdravotnictví David Rath evidentně neměl nikdy hluboko do kapsy. Jak zjistila TV Nova, v garáži měl zaparkovaného veterána, jehož cena se může pohybovat až ve výši několika milionů korun.

Někdejší hejtman Středočeského kraje, který je obviněný z korupce, možná stále má, ale zcela jistě v minulosti měl ve své garáži v Hostivici u Prahy veterána. O vášni pro historické vozy se přitom nikdy nezmínil.

Televize získala fotografii, na které je vozidlo zachyceno u garáže Ratha při odvozu. Tomu asistovala jeho exmanželka, která je na snímku zachycena zády.

Ze kdy snímek pochází, není jasné. Zcela jasně byl však pořízen před jeho garáží. Sám Rath fotografii vůbec nekomentoval. Ve svém domově neotevřel a nereagoval ani na SMS zprávy. Mohl přitom vyvrátit, že vůz je jeho.

Není tak jasné, zda vůz zabavili, jestli ho Rath prodal nebo jestli nepatří jeho kamarádovi. To vše Rath mohl snadno vyjasnit.

Podle obrázku by to mohl být Maybach. Jeho cena může být milion, dva miliony nebo i několik milionů. Odhad to je opravdu jen hrubý, protože tu cenu určí vždycky aukce,“ prohlásil soudní znalec Bedřich Danda.

Rath čelí obžalobě z ovlivňování veřejných zakázek. Údajně bral milionové úplatky, policie ho zadržela s krabicí se sedmi miliony korun. Rath obžalobu odmítá.

Podle něj nebylo možné tendry ovlivňovat díky kontrole úřadů. Hrozí mu až 12 let vězení, státní zástupce mu navrhuje nejméně devítiletý trest a propadnutí majetku. Soud na konci května odročil hlavní líčení na červenec.

tgbb. ( 22. června 2015 21:51 )

A co 5 miliard "dotace" do kapsy soudruha Babiše?

joudajoudovy ( 22. června 2015 12:14 )

chudacku, je videt, ze mas problem sam se sebou.... nyni se prave z toho hjzlu dostavame! nevim jak ty, ale ja jiz nehodlam ze sveho platit dluhy co tu ods, top a cssd nadelala.

magnut ( 22. června 2015 10:52 )

boze vy jste hlupacek,nejste taky krakonos5000?

westouw ( 22. června 2015 10:51 )

A teď vyjmenuj levičáky - zloděje, zkus to soudruhu

cid2000 ( 22. června 2015 10:50 )

Bohužel tohle je divadlo pro lidi.Rath je jen povolený cíl od politické-mafie do,kterého se dá veřejně kopat!!!AŤ si odsedí co má,ale....daleko horší lidi jsou,ale Íčko, kantýnská co zneužívala vojenskou rozvědku a brala úplatky v drahých darech,Pall-as,Ri-ttig,Janoooo-uššek,hlavně Béééémmm a spol, Topol,Novááák a další!Tihle mají majetky ve stamiliónech a miliardách ze státních kšeftů a nikdo nic!!Jsou namočeny do všech polistopadových kauz a jsou čistí!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa