Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zeman na Karlovarsku: Číšníci i starostové měli manévry! Hlavně nezapomenout na tlačenku!

Autor: Kateřina Moravcová - 
14. dubna 2015
06:00

Dejte šampus na led, pozvěte Zemana a nacvičte balet… Takový byl včerejší scénář pro hotel Esplanade. Větší překvapení než bublinky místo bechera ale byla »tláča« pod pokličkou.

Ne že by v Esplanadu neměli zkušenosti s celebritami. Ženil se tu Jiří Paroubek, vdávala Andrea Verešová. Prezident je ale výjimečný host: 10 číšníků v bílých košilích a rukavičkách secvičovalo od rána každý pohyb, aby vše bylo synchronizované a každý přesně věděl, co má v který okamžik dělat. Bílý »balet« měl obsloužit 16 členů prezidentova doprovodu. Manévry byly i v kuchyni – Miloš Zeman si přál něco lehkého, proto mu připravili filátka z jeseterů z místního chovu. Jednu rybu vypustili do pro tento účel koupeného akvária, aby prezident při obědě viděl, co konzumuje. A Zeman si hladil bříško: „Vaše kulajda byla lepší než ta na Hradě pro monackého knížete,“ prohlásil po obědě. Do návštěvní knihy pak napsal, že „zvlášť děkuje za tlačenku“….

Prezident zahájil svou třídenní návštěvu Karlovarského kraje v Pramenech. Obec se topí v dluzích kvůli nezdařenému projektu na výstavbu stáčírny minerálních vod. Dodnes za to musí splácet desetimilionové sankce. „Aktuální dluh je 90 milionů korun, velkou část skoupili ruští investoři, protože chtějí vybudovat novou stáčírnu, ze které by obec mohla získat až 12 milionů ročně, což je šestinásobek ročního rozpočtu,“ říká starostka Michala Málková. Prezident vedení obce u piva a cigarety v místní hospůdce přislíbil pomoc. „Já mám s Rusy dobré vztahy. Jsem za to poslední dobou kritizovaný, ale mohli bychom ty ruské investory pozvat a zkusili bychom jim domluvit, aby plán stáčírny nesmetli ze stolu, a dál o něm uvažovali,“ dodal Zeman.

johr ( 15. dubna 2015 19:13 )

Hlavně že mu šmakuje je to znamka že je zdrav

tgbg ( 14. dubna 2015 19:57 )

Podle dosavadních závěrů Mezinárodního nevládního tribunálu pro odsouzení činů proti lidskosti a válečných zločinů v Čečensku ruská vojska v této zemi usmrtila asi 100 tisíc lidí a zničila téměř polovinu čečenských obcí (viz Svobodné slovo, 28. 5. 1996). Někteří svědkové, vypovídající například při posledním pražském zasedání tohoto tribunálu v Praze, však uvádějí, že počet obětí ruského bombardování činil jen v Grozném, obývaném převážně ruskou menšinou, několik set tisíc lidí, což by mohlo být snadno dokázáno exhumací těl z tisíců hrobů... První budovou, zničenou v čečenském hlavním městě ruskými bombami, byl již 22. listopadu 1994 místní sirotčinec. Od otevřeného zahájení ruské agrese proti Čečensku 11. prosince 1994 pak zločiny proti civilnímu obyvatelstvu této země dosáhly skutečně nepopsatelných rozměrů. Genocida celé populace Čečenska se nevyhnula nikomu - Čečencům ani Rusům, mužům ani ženám, starcům ani dětem. Podle oficiálního údaje Organizace spojených národů z 2. dubna 1996 bylo ruskou armádou v Čečensku zabito nejméně 2 tisíce dětí (viz MF Dnes, 3. 4. 1996). Další čečenské děti trpí v důsledku bombardování psychickými poruchami, ztratily rodiče a střechu nad hlavou nebo byly ruskými bombami těžce zmrzačeny. Jeden ze svědků zmíněného mezinárodního tribunálu vypovídal například o malém chlapci, kterého teroristé v ruských uniformách připravili o ruku a nohu, přičemž lékařská diagnóza musela znít na "invaliditu od narození"...

japos22 ( 14. dubna 2015 18:37 )

Zeman se najedl a Plesk a další se z toho p o s r a l i - a jsme doma - mezi blbečkama v Česku, a hlavně v Praze

vary ( 14. dubna 2015 13:06 )

Zemane, Zemane. Sežer tunu tlačenky a zmiz, nejlépe navždy.

vary ( 14. dubna 2015 13:05 )

Ovarová palice zase přijela na vyžírku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa