Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Radní s afrem válí na videu na piano: A tohle jsou Teplice, baby!

Autor: simao - 
16. března 2015
15:23

Dnes již legendární klip „This is Prague, baby“ s městským policistou hrajícím na piano v ulicích Prahy si pustili lidé na Youtube 2,6milionkrát! Od té doby se objevila řada dalších videí z ulic českých měst, kde byly nainstalovány pro potěšení široké veřejnosti klavíry. Jeden mají nově v Teplicích. A ve zběsilém tempu jej otestoval nejmladší a svou image patrně i nejvýraznější radní Česka Dominik Feri.

„Dneska jsme v umístili piano do Kolonády u Domu Kultury. Takže každý den, od osmi do osmi na něj můžete hrát. A jako samozvanej radní pro piana jsem ho zkolaudoval,“ napsal na Facebooku teplický radní s afrem Dominik Feri, který se na magistrát dostal v barvách TOP 09 a stal se teplickým úkazem.

Těžko přehlédnutelný mladík s etiopskými předky stanul po boku mnohem zkušenějších politických kolegů v čele s primátorem Jaroslavem Kuberou (ODS). Stále přitom ještě studuje na teplickém gymnáziu a rád by na práva. Ani politické ambice však Feri nezakrývá a v hlavě to má i přes nízký věk srovnané. Zároveň propaguje kulturu, hraní na piano ostatně sám ovládá na jedničku.

„Hraju jazz. Poslouchám hudbu sedmdesátých a osmdesátých let, ale snažím se i to, co poslouchají mí vrstevníci, tedy mainstream. Mám rád Armstronga, ale taky Ivana Mládka… Jsem eklektik, co se týče hudby, nejsem zaměřený na interprety,“ říkal přitom nedávno Feri v rozhovoru pro Týden.

Svým upozorněním na nové teplické veřejné piano zároveň Feri připomněl, že hudební nástroje v ulicích jsou zkrátka fajn věc, samozřejmě pokud se nestanou obětí vandalů. Zato když k nim sedne někdo, kdo opravdu umí... 

mandat ( 18. září 2015 21:37 )

Co to je zase za clanek, ze jsou Cesi prilis tvrdy k utecencum ? Jsou tady ilegalne, neumi se chovat.Lzou o sve totoznosti,nevazi si niceho.Meli by se poslat zpet,odkud prisli.

mandat ( 17. září 2015 18:43 )

Proc by se meli resit uprchlici? Vsichni byli pozvany do Nemecka pani Merklerovou a vsichni tam take jdou.Ceska republika ma Silene problemy s Romy a je ekonomicky vysavana touhle mensinou,proc by si mela Ceska republika komplikovat zivot islamem,ktery do Evropy nepatri ????????????????

stokl.roman ( 24. března 2015 11:15 )

Hm, špinavý Teplice zasv.iněný muslimskou verbeží....děkuji, nechci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa