Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Válková: Babiš mi oznámil, že musím skončit! ANO mi poslalo rezignační dopis

Autor: simao - 
16. února 2015
11:50

O rezignaci neuvažovala. Chtěla pokračovat. Nejde o její svobodné rozhodnutí... Ministryně spravedlnosti Helena Válková se otevřeně rozpovídala o tom, jak jí z hnutí ANO poslali rezignační dopis k podpisu. Ona jej přepsala, aby to alespoň mělo „zdvořilou formu“, končit však prý nechtěla!

Prezident Miloš Zeman o ní při návštěvě Jordánska prohodil, že se „podělala“. Ministryně Helena Válková to však v nezvykle otevřeném a obsáhlém rozhovoru pro Právo odmítá: „Jsem bojovník a nevzdávám se. Já bych tam ještě setrvala.“ Válková svůj odchod nevydává za své svobodné rozhodnutí.

To ostatně prý pověděla i Zemanovi. „Řekla jsem prezidentovi, že jsem byla vyzvána, ať odejdu k 1. březnu, a že tento termín se mi zdá velmi rychlý s ohledem na rozsah úkolů, které mám řešit. Ale taky jsem řekla, že s tím nemůžu nic dělat, protože pokud si mě nepřejí mít v čele resortu, já jim nebudu dělat problémy,“ dodala Válková o jejím jednání s prezidentem. „Pokud někdo říká, a je mi jedno, jestli je to předseda hnutí ANO anebo někdo jiný, že jsem se sama rozhodla, tak to jsem se sama nerozhodla, že skončím 1. března,“ tvrdí dál Válková v Právu.

Rezignační dopis od ANO si přepsala. Aby měl zdvořilou formu

Válková prozradila ještě jeden zajímavý detail. „Protože jsem pochopila, že mě hnutí ANO nechce, tak jsem radši tu rezignaci nakonec napsala. Nebylo to však na tom papíře, který mi byl poslán k podpisu, ale na hlavičkovém papíře... Aby to mělo veškeré náležitosti a i tu zdvořilou formu, na kterou jsem byla vždycky zvyklá,“ dodala Právu Válková!

Video Miloš Zeman o Válkové: Podělala se! Jeho slova zachytila kamera FTV Prima - FTV Prima
Video se připravuje ...

Byl to právě Andrej Babiš, který jí prý sdělil, že si ANO přeje její co nejdřívější konec. Prý proto, že její medializace negativně poškozuje celé hnutí. „Řekl, že to je přání hnutí ANO, které není spokojené s mojí prací, protože nejsem dostatečně rezolutní a razantní a vlastně to, co je i v jeho vyjádřeních, byť ve velmi jemné podobě, že jsem slušná, korektní dáma, ale že to chce někdy bouchnout do stolu a tah na branku,“ řekla Válková.

Ministryně přitom nesouhlasí, že by neměla manažerské zkušenosti a nedokázala bouchnout do stolu. „Je naprostá nepravda, že nemám žádné manažerské zkušenosti,“ poukazuje Válková na to, že pracovala jako generální ředitelka pobočky německé firmy, kterou sama založila. Šlo o právnické nakladatelství. „Do roku 2011 jsem vedla katedru trestního práva – zeptejte se, jaké měla renomé. A dovedu bouchnout do stolu. Čili nějaké takové, že nemám zkušenosti… A ani se nebojím. Nebála jsem se na plzeňských právech a nebojím se ani teď,“ dodává v Právu nechtěná Válková. Nahradit by ji měl její první náměstek Robert Pelikán.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 16. února 2015 16:42 )

opr.ministryně

hejhej ( 16. února 2015 14:33 )

K Válkové po celou dobu její funkce mynistryně byly negativní ohlasy. Najednou se vše otočilo o 180°. Válková bude dobrá právnička, spíše teoretik. Chyba byla, že odešla z funkce náměstka Marvanová, je daleko ráznější a rozhodnější než Válková.

jikar ( 16. února 2015 13:40 )

Zajímalo by mě jak dlouho bude švejkům trvat, než si uvědomí jak nebezpečný tenhle mafián ve skutečnosti je. Kdopak je na řadě další v této firmě? Která kobliha se nepovedla, dle představ majitele firmy?

petkule ( 16. února 2015 13:30 )

V týhle republice již Babišovi patří vše. Snad kromě tohohle... http://www.andrejbabis.cz/

salto ( 16. února 2015 13:29 )

Válková nežaluj! Kdyby nebylo Babiše, tak by po tobě neštěkl ani pes

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa