Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šéf českých muslimů o návrhu na deportace: Zeman zaspal dobu!

Šéf českých muslimů Abbas poslal vzkaz prezidentu Zemanovi.
Šéf českých muslimů Abbas poslal vzkaz prezidentu Zemanovi.  (Autor: Reprofoto ČT, ČTK)
Autor: et, simao - 
13. ledna 2015
05:00

Prezident Miloš Zeman se opět rozhodl provokovat. Což dělá, jak sám tvrdí, rád. Doporučoval deportaci cizinců, kteří se nedokážou přizpůsobit většinové společnosti. Svým nekompromisním stanoviskem ale na sociálních sítích naštval především přistěhovalce, kteří už v ČR mají trvalý pobyt či občanství. A reakce přišla i od šéfa českých muslimů.

Prezidentova slova v rozhovoru pro Deník dle očekávání rozlítila muslimy v Česku. Co Zeman přesně řekl? „Každý má žít ve své původní zemi. Něco jiného je cestovat a poznávat jiné kultury a něco jiného ve své původní vlasti pro její prospěch pracovat. Myslím, že tito lidé by měli žít ve svých zemích, tam praktikovat svoje náboženství a nepokoušet se narušovat normální život v zemích, které mají jinou kulturu,“ uvedl Zeman Deníku.

A navrch přidal vzkaz pro přistěhovalce, avšak i jejich potomky. To když měl odpovídat na otázku, co by doporučil představitelům Francie po teroru, který tam rozpoutali muži vzývající slávu Islámského státu. „Řekl bych jim: Pokud nedokážete přijmout pravidla hostitelské země, a vraždění novinářů rozhodně není přijímání pravidel, vraťte se domů do své původní vlasti,“ dodal Zeman bez okolků v reakci na vystřílení redakce časopisu Charlie Hebdo, které zděsilo Francii i celý západní svět. A Islámský stát udělal z pachatelů krveprolití své hrdiny...

„Znamená to také, že Češi nebudou cestovat do arabských zemí a pracovat tam? Doba se změnila, možná to šlo udělat sto let, dvě stě let zpátky. Nevidím to jako realistické,“ řekl Blesku ředitel Muslimské unie v Česku Mohamed Abbas, který předtím útoky v Paříži tvrdě odsoudil. Dodal, že jde sice možná o prezidentův opravdový názor, ale že si tím možná Zeman také získává politické body.

fjdksla ( 13. ledna 2015 19:10 )

V Rusku před VŘSR nebyla žádná demokracie, ale tuhý feudalismus, ty pako.

kluk.z.moravy ( 13. ledna 2015 18:59 )

Jestli to bleeesku nevíš, tak na kobercích se přestalo létat od té doby, co se úspěšně vznesl Blériot

katkom ( 13. ledna 2015 18:36 )

Deportovat oba. Kobylí hlavu do Ruska, mouřenína do Afghanistanu.

katkom ( 13. ledna 2015 18:36 )

Deportovat oba. Kobylí hlavu do Ruska, mouřenína do Afghanistanu.

vladimir1950 ( 13. ledna 2015 16:51 )

Zeman má o muslimech už dlouho konzistentní názor. který sdílím i já. Oproti Šláfnberkovi, který je kam vítr,tam plášť. A není chyba od věci se nad deportací zamyslet, v kontextu toho,co se teď děje. Je to lepší, než nedělat nic, jen civět! Jen mne po pořadu v HydeParku s tím šéfmuslimem Abbasem, co nemá ani české občanství napadá-volil se sám a kolik muslimů zastupuje? Sebe a manželku nebo ještě někoho? Ten počet muslimů,které zastupuje zpochybnil v dalším Hydeparku Šádí Shanáah.. Zas jeden prolhaný, muslimský lhář...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa