Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Prezidente, odejděte! Na Hradě je další demonstrace proti Zemanovi

Autor: ljš, ČTK - 
19. listopadu 2014
18:32

Protesty na oslavách 17. listopadu to neskončilo. Demonstrace proti prezidentu Miloši Zemanovi pokračují. Dnes se více než stovka lidí sešla na Pražském hradě, na rozdíl od shromáždění na Albertově ale tentokrát vajíčka nelétala.

Účastníci akce drží transparenty s nápisem „ZemaNE“, Prezidente, odejděte nebo obrázek narážející na kritizované podlézání hlavy státu Rusku a Číně. Jiní demonstranti zase na Hrad dorazili s ukrajinskými a tibetskými vlajkami. Na místě je také k dispozici petice s cílem projednat odvolání prezidenta v Senátu. Protest, který uspořádali studenti ČVUT a dalších vysokých škol, je klidný, bez incidentů.

Protesty proti kontroverzním krokům a vulgárním výrokům prezidenta se konaly již v pondělí při oslavách 25. výročí demonstrací proti totalitě ze 17. listopadu 1989. V Praze a Brně se sešly dohromady tisíce lidí, na pražském Albertově dokonce účastníci oslav prezidenta vypískali a házeli po něm vajíčka. Dnešní happening na Hradčanském náměstí nazvaný „Miloši Zemanovi reflexi jeho jednání“ je podstatně klidnější, lidé postávají s transparenty před branou Pražského hradu.

Organizátoři naplánovali, že při dnešním protestu natočí pro Zemana videozdravici, ve které může každý účastník krátce k prezidentovi promluvit. Po celou dobu shromáždění také budou lidé přinášet dary k Zemanovým narozeninám.

Pořadatelé také během happeningu sbírají podpisy na petici, jejímž cílem je projednání návrhu na odvolání prezidenta v Senátu. Se sbíráním začali už dříve, nejvíce podpisů získali během pondělních demonstrací. Nyní je na petičních arších podle informací ČTK asi 2500 podpisů. Senátu je chtějí pořadatelé předat, až se podepíše 10.000 lidí.

Organizátoři tvrdí, že naprostá většina podpisů připadá na mimopražské obyvatele ČR. Vyvracejí tak Zemanovo prohlášení, že proti němu protestují hlavně pražští příznivci jeho soka z prezidentské volby Karla Schwarzenberga. Podpisy budou organizátoři dále sbírat každý víkend na Staroměstském náměstí v Praze.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ninka64 ( 20. listopadu 2014 01:06 )

http://aeronet.cz/news/vime-kdo-organizoval-rozdavani-cervenych-karet-proti-zemanovi-dukaz-o-bezprec edentnim-vmesovani-se-americkeho-velvyslanectvi-do-vnitrnich-zalezitosti-republiky-americane-organiz uji-demonstrace-skrz/

jana999 ( 19. listopadu 2014 23:49 )

ale ono to zase tak buranský nebylo, jen si dovolil říct pravdu a poslední dobou se to v Čechách nesmí

jana999 ( 19. listopadu 2014 23:42 )

no mě jen zaráží, že v USA nezávislí noviny píšou klidně o tom, jak se USA míchá do ukrajiny, jak už jí ten převrat tam stál 5 miliard a jak amícy demonstrují, že se nechtějí do ukrajiny míchat a naši srabácký noviny se neodváží ani ty články přeloýit

jana999 ( 19. listopadu 2014 23:38 )

no a nějaké podobné tudle zavřeli ve vatikáně a to jen demonstrovali nahoře bez a nebo že je zavřeli proto, že to nedokončili jako v rusku a papež chtěl vidět porno na živo?

jana999 ( 19. listopadu 2014 23:35 )

no s vulgaritou začal schwancík akorát, že to šišlá, takže ty mu nerozumíš a proto pro tebe je to noblesa, kalousek je taky dost sprostý dokonce lidi fackuje, klaus sice sprostě nemluví ale krást v přímém přenosu před celým světem byla mnohem větší ostuda, všude jinde by musel druhý den odstoupit a jinak americký presidenti si taky na hubu pozor nedávají, existuje i takový jejich sestřih. Jediný kdo se chová korektně je Putin a na toho všichni nadáváte a nenecháte na něm nit čistou a přitom je jediný světový politik, který se chová opravdu podle bontonu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa