Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bílý prášek v dopisu pro Zemana nebyl nebezpečný, tvrdí ministr Chovanec

Autor: ČTK, shp - 
25. září 2014
09:31

Bílý prášek, který se dostal na Hrad v dopise adresovaném prezidentovi Miloši Zemanovi, neobsahoval žádné jedovaté látky. Ministr vnitra Milan Chovanec prohlásil, že nebyl nebezpečný, látka však projde dalším přezkumem. Další anonymní dopis dnes přišel na Úřad vlády.

Včera na Pražský hrad dorazil výhrůžný dopis ve jménu teroristické organizace Islámský stát. Prezident byl tou dobou na návštěvě ve Zlínském kraji.

Tam se nechal slyšet, že ho zásilka příliš neznepokojuje. „V každé společnosti, a dokonce v každém městě, je několik obecních bláznů a já pokládám ten dopis za dopis jednoho z obecních bláznů,“ řekl prezident Možná je tomu skutečně tak, protože prášek v dopise hlavu státu na zdraví ohrozit nemohl.

Ministr vnitra Chovanec dnes České televizi prozradil, že podle první analýzy nebyl nebezpečný. Adresát v dopise protestuje proti české zbrojní pomoci iráckým Kurdům.

„Dopis je psán takovým stylem, že ač nejsem psychiatr, troufal bych si tvrdit, že ten prášek bude buď mouka, nebo cukr, nebo v nejhorším případě prášek na praní," dodal na tiskové konferenci.

Anonymní dopis dorazil i na Úřad vlády. Zásilku prošetřuje policie. Bezpečnost pracovníků úřadu však není ohrožena.

abzk ( 25. září 2014 11:24 )

Kdo ví jestli si to Ovar neposlal sám. Místní blázen a ožrala je už dlouho. Mohlo ho v tý vypitý škebli napadnut, že si takhle zvedne oblíbenost

marie60 ( 25. září 2014 10:04 )

Hmm, to nemusí být ani zastánce islámu ale jen obyčejný český blb, který chce ty nahoře postrašit , byl asi zvědavý na reakci. Islamista by jednal úplně jinak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa