Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Palasův senátní byznys: Co mu všechno platíme?

Autor: poe - 
4. července 2014
06:19

Multimilionář  z Krnova Jaroslav Palas (61) rozjel v Senátu byznys: Ždímej, co to jde. Nejenže jako asistenta zaměstnává svého příbuzného, ale i kancelář má v domě firmy svého kamarádíčka.

Palas až doposud v Senátu působil jako člověk, který jen dělá svou práci a neždímá ve svůj prospěch daňové poplatníky. Jak ale teď deník Blesk zjišťuje, všechno je jinak. Z Palasova asistenta Alberta Minola (24) se vyklubal vnuk sestry paní Palasové, jak po donucení přiznal sám senátor.

A svou kancelář má někdejší hejtman Moravskoslezského kraje hned za svým krnovským domem v objektu, který vlastní firma jeho bývalého asistenta a poradce Jakuba Horáčka (41). Měsíčně z toho k jejich prospěchu „kápne“  24 200 korun. „Částka se skládá z 19 tisíc za kancelář a 5 200 za vybavení,“ řekla Blesku mluvčí Senátu Eva Davidová.  Za dobu působení Palase v horní komoře to zatím celkem dělá bezmála 1,1 milionu korun.

Co na to senátor? Přijde mu správné mít kancelář v domě, který vlastní firma jeho bývalého asistenta? Odpověď žádná, mlčí jako ryba. Stejně se chová i v případě svého penzionu v Ludvíkově na Bruntálsku, jehož financování nikdy věrohodně nedoložil. Novostavba jej přitom přišla odhadem na dvacet milionů korun bez vybavení, které skrývá uvnitř.

kkkastr ( 6. července 2014 09:41 )

Sám velký opilec Havel se chlubil kdo ho houpal na kolenou

kkkastr ( 6. července 2014 09:40 )

Ukradli? Hospodařili na ní pro nás všechny. Ukaž mi jednu věc kterou ta sorta kabrňáků dosazená opileckou suitou kolem Havla udělala aniž by zadlužila i vnuky našich vnuků

ma-o ( 4. července 2014 17:51 )

Ano hajzle máš pravdu, taková fatální chyba, mělo být kolaborovaly.

mememumu ( 4. července 2014 15:08 )

Že ti hanba nefackuje, ty hajzle tupá. Doplň si vzdělání.

ma-o ( 4. července 2014 15:04 )

Havel i Kharl Hajaja dostali majetky protiprávně, vztahovaly se na ně Benešovy dekrety, jejich rodiny kolaborovali s fašisty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa