Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký den slečny Kate: Před zraky rodičů dostala maturitní vysvědčení

Autor: simao, vr - 
13. června 2014
18:10

Předávání maturitních vysvědčení na soukromém gymnáziu Amazon se účastnil i prezidentský pár. Není divu, mezi odměněnými za školní úsilí byla i jejich dcera Kateřina! Zatímco Miloš Zeman přišel tradičně o hůlce a paní Ivana ve slušivé bílé sukni s motýlky, s černým topem a bílým šálem, maturanti včetně slečny Kate oblékli tmavé hábity s výraznými zelenomodrými límci a čtvercovými klobouky...

První dcera českého prezidenta má éru středoškolačky za sebou. Úspěšně odmaturovala na soukromém anglicko-českém gymnáziu Amazon a právě dnes byla odměněna za svůj úspěch. Za dohledu svých prezidentských rodičů Miloše a Ivany Zemanových si převzala maturitní vysvědčení.

Velká sláva se konala na Magistrátu hlavního města Praha. A za účasti Zemana včetně jeho bodyguardů a hradní suity - nechyběl tajemník Jaroslav Hlinovský ani Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Sám prezident dostal během slavnostního ceremoniálu místo pro proslov. A poté, co zazněla česká, ale vzhledem k jazykové povaze ústavu i americká hymna, Zeman pronesl: "Když jsem poslouchal americkou hymnu, tak mi ten váš obřad připomínal vyřazování kadetů ve Westpointu. Protože vy jdete do boje a bude to hlavně boj s sebou samým."

Zemanův bonmot z Knihy džunglí

Zeman tím však nekončil. "Moje generace vyrůstala v době, která vypadala trochu jako zoo. Vaše generace je svobodná, ale zase nebudete mít nikoho, kdo by vás krmil," řekl prezident úspěšným studentům a ve svém bonmotu pokračoval. Někteří se studentů se prý stanou Mauglím, jiní medvěděm Balů či hadem Kaa. "Nepřál bych vám, abyste se stali tygrem Šer Chánem, i když na lidi tohoto typu zcela určitě narazíte," varoval Zeman.

Vedle toho však sál rozezněla i hudební čísla - třeba jedno z Chopinových nokturn či Hallelujah od Leonarda Cohena v podání mladé zpěvačky. Dceři Kateřině přinesl Zeman tradičně kytici. Společně s Ivanou jí popřáli a dali pusu poté, co absolventi po americkém vzoru vyhodili své čtvercové klobouky radostně do vzduchu. Radost přitom jistě zavládla i v prezidentově rodině. Kate totiž byla mezi 12 premianty, kteří odmaturovali s vyznamenáním.

abzk ( 15. června 2014 20:39 )

To víš honzo, inteligent dokáže přiznat chybu, debil jako va45 nechápe, že trváním na blbosti a vymejšlením kravin na "obhajobu" oné blbosti, se shazuje 100x víc než kdyby chybu přiznal. Navíc přiznáním chyby se shodí tak leda sám před sebou, trváním na ní se shazuje předevšema.

honza1965 ( 15. června 2014 13:21 )

Jak tě tak čtu, děláš tu ze sebe blbou krávu velice systematicky Peníze na maturiťák se skutečně na ulici vybíraly i za komančů. Buď máš sklerózu, nebo seš zaostalá, žes s tím nepřišla do styku nebo je ti patnáct Já maturoval v '82 a vybírali jsme, brácha o devět let dřív to samý, máma nám vyprávěla jak to probíhalo když maturovala ona, tak si ty tvoje rádoby chytrý nesmysly nech pro sebe a neosočuj tady ty co na rozdíl od tebe vědí

va45 ( 15. června 2014 11:53 )

Co to tady plácáš za nesmysly?Říkáš 50 let.Už vidím komunisty jak nechají žebrat po ulici děcka aby měly na chlast. Tak to jsi teda přehnal a tvoje rodiče taky pokuď ti to vykládali.Poslední zvonění ano ale bez žebrání.Probr se.

babcaa ( 14. června 2014 23:42 )

Konečně ti došla tvoje blbost, tak se pro změnu snažíš zpochybňovat prokázané, jako to že jí z minulé školy vylili pro blbost a flákačství a absolutní nezvládání učiva? Nemáš na to si to ověřit? No, při tvojí "inteligenci" bych se tomu nedivila Stejně jako tomu že snad věříš, že se nějakým zázrakem z ničeho nic tak závratně zlepšila, když i dál na učení kašlala, pořád byla někde v luftu nebo i hůř

abzk ( 14. června 2014 23:25 )

Jestli tvoje děcka, když podle tvých slov lítali nahastrošený s kasičkou, byly vožralí a sfetovaný, tak to nesmíš brát jako normu Ale oblíkat se do kostýmů a vybírat peníze na maturitní ples, to je zvyk starý nejmíň přes padesát let, což vím podle toho že ho už dodržovali moji rodiče. Tak si tu přestaň vyskakovat a psát hovadiny. Když nechceš maturantům nic dát, násilím to z tebe páčit nebudou, lakomče z Blbákova

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa