Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš hledá lídra pro Prahu. Použili intriky jako KGB, zlobí se odstraněný Kasl

Někdejší primátor Prahy Jan Kasl se měl stát pražským lídrem ANO pro komunální volby
Někdejší primátor Prahy Jan Kasl se měl stát pražským lídrem ANO pro komunální volby  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, archiv)
Autor: ČTK, simao - 
2. června 2014
21:35

Po eurovolbách dostanou Češi letos ještě další příležitost jít odevzdat k urně svůj hlas. Tentokrát ve volbách komunálních. Strany však teprve hledají své lídry. A Babišovo ANO řeší rébus: Koho do čela kandidátky v Praze? Exprimátor Kasl ani šéfka pražské organizace Radmila Kleslová to nebudou. A nespokojený Kasl si pustil pusu na špacír. Padla i silná slova o KGB.

"Je to rozhodnutí předsednictva hnutí," informoval ČTK stručně Babiš o tom, že Kasl ani Kleslová kandidátku nepovedou. Kasla přitom původně navrhoval on sám, Kleslovou prosadil do vedení pražské buňky ANO. Jenže Kleslová se netěší nejlepší pověsti. Podle Reflexu pracovala za minulého režimu v kontrarozvědce - údajně se pod krycím jménem Lia starala o nábor nových špionů. Zásadně to však odmítá.

"Vliv doktorky Kleslové na ANO, na předsednictvo a možná i na pana Babiše je tak velký, že její minulost nehraje zásadní roli. A s tím já nechci mít nic společného. Já prostě nebudu v partě lidí, kteří byli jednak rozvědčíci a jednak dnes sedí v Hrdličkovské koalici na Praze 10. S tím se neztotožním," čertil se pražský exprimátor Jan Kasl v rozhovoru pro echo24.cz.

A dodal: "I kdybychom se teď dohodli, tak by ty zákulisní hry pokračovaly. Zůstala by tam doktorka Kleslová a snažila by se všechny rozeštvávat. Skoro by to šlo přirovnat ke KGB metodám, nacvičenému rozkládání zevnitř."

Fet v autě?

Někdejší primátor metropole vůbec nechtěl, aby se někdejší členka ČSSD Kleslová objevila na kandidátce. Vadilo mu mimo jiné to, že Kleslová působí na radnici v Praze 10, která bývá spojována s vlivným podnikatelem Tomášem Hrdličkou. Podle echo24.cz mu měli dokonce někteří lidé z jejího okolí v plánu nastrčit do auta drogy. Prý aby ho zkompromitovali...

Proti Kaslovi však byly pro změnu namířeny hlasy přímo z pražské organizace, jejíž někteří členové tvrdili, že není týmovým hráčem. Před předsednictvem ANO je tak nyní úkol najít pro podzimní komunální volby jinou tvář, která zaujme voliče.

mirkazam ( 3. června 2014 17:11 )

Kasl-žádný strom neroste do nebe...

mirkazam ( 3. června 2014 17:09 )

zaharvi...ty ubožáku nezáviď !!! Toto ze sebe vypouští zamindrákovaný hovado...

ivoadler ( 3. června 2014 10:54 )

Teprve v komunálních volbách se ukáže, kdo na co má. Jedno je jasný - nejsou lidi. Stran je jako máku, ale lidí použitelných pro politiku jako šafránu.

lennne ( 3. června 2014 08:28 )

Prosim te, korupce je vsude i v Anglii a co je nejsnazsi?...ukazat do zeme byvaleho vychodniho bloku a kam ze se to nejvic jezdi za pamatkami???...do CR ...jeste jedna pripominka, klidne to zase muze byt reportaz s najatymi herci. To uz tu taky bylo. ..jedna reportaz a hazis flintu do zita. Zkus si poslechnou USA propagandu, to je "maso".

Jirka1313 ( 2. června 2014 23:09 )

Kyselej frajer. Solitér. Podrthl ODS. (Což nebyla chyba.) Zdrhnul i z vlastní strany, kterou založil a jmenovala se po něm. Mimoto každý, kdo se nechá v těchto zeměpisných šířkách vyfotografovat s blaseovaným ksichtem a doutníkem, je vůl. A to jsem si kdysi myslel, že je to naděje naší politiky! já vůl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa