Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výslechy kvůli Rittigovi: Milionovou škodu nezpůsobil? Svědci jsou na jeho straně!

Lobbista Ivo Rittig společně s právničkou Katarínou Kožiakovou Oboňovou
Lobbista Ivo Rittig společně s právničkou Katarínou Kožiakovou Oboňovou  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
12. května 2014
17:54

V kauze Iva Rittiga a údajného vývodu peněz z pražského Dopravního podniku skrze předražený tisk jízdenek probíhají výslechy, které údajně lobbistovi hrají do karet! Na Rittigovu stranu se prý postavili svědci, kteří popírají, že by souzený podnikatel způsobil milionovou škodu. Uvedlo to dnešní Právo.

Podle obžaloby i dřívějšího tvrzení Nadačního fondu proti korupci šlo Rittigovi do kapsy přes síť zprostředkovatelů 17 haléřů z každé vytisknuté jízdenky pro DPP. Lobbista to odmítá, kvůli kauze Dopravního podniku si však pro něj již dvakrát přišli i policisté s kuklami na hlavě. Ve vazbě však neskončil, sám se naopak pustil do státního zástupce Borguly.

Kvůli Rittigovi šli postupně k výslechu i někteří bývalí či současní zaměstnanci Dopravního podniku. A navázali na závěry posudku z DPP ze začátku letošního roku, upozornil deník Právo. Z posudku vyplynulo, že Rittig žádnou škodu způsobit neměl. To samé pak nyní prý tvrdí i svědci - alespoň dle protokolů, ke kterým se Právo údajně dostalo.

"Nelze jednoznačně stanovit, zda vznikla újma a jaká je její případná výše," stálo podle MfD v posudku, který si Dopravní podnik objednal. Podle vyšetřovatelů však způsobil Rittig škodu nejméně 40 milionů, obviněn ale nebyl jen on sám - policie si posvítila i na jeho obchodního partnera Kmetě či spřátelené právníky. Obviněn byl i někdejší šéf DPP Martin Dvořák. "Celá kauza kolem Dopravního podniku je objektivně na základě fakt a důkazů vykonstruovaná," komentoval přitom Dvořák obvinění v ČT.

Rittig ke své kauze odmítl na začátku dubna na policii vypovídat, prý ale kvůli neschopnosti žalobce vysvětlit mu, k čemu se má vyjádřit. "Měl jsem úplně šílený pocit, protože někam jdete a vůbec nevíte, na co se vás ptají," komentoval tehdy Rittig po hodině a půl, kterou strávil v sídle ÚOOZ na Perštýně. Protože mu soud vrátil pas, mohl s rodinou vycestovat na dovolenou. Nevyčíslení údajné škody je pak pro něj další dobrou zprávou. Jsou důkazy státního zastupitelství proti podnikateli postavené na vodě?

Video  Ivo Rittig hovoří o svém zatčení a následném propuštění 21. března. Soudce vazbu neschválil  - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

ruudazvostravy ( 12. května 2014 18:08 )

Sámolytr,lydički,von tendle hebreyskey vepř ye ouplně nevynéy.Dyk von krat yen pro svou spotřebu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa