Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sporťák Okamura a jeho kráska z Úsvitu: Takhle vychytali voliče ve Stromovce

Autor: Jaroslav Šimáček - 
2. května 2014
12:45

Ve zdravém těle, zdravý duch, řekli si patrně členové Úsvitu a vyrazili na Prvního máje za voliči do Stromovky. Tomio Okamura při té příležitosti oblékl brankářské rukavice a stoupl si do fotbalové brány. Vystřídala ho v ní i kráska z jeho strany - pohledná právnička Kateřina Radostová. Lídr Úsvitu se pak Blesk.cz svěřil, jak je na tom se sportem celkově. A co si myslí o fotbalových chuligánech.

Volby do europarlamentu se uskuteční již 23. a 24. května. Na Prvního máje si tak řada stran zorganizovala předvolební mítinky. Šéf Úsvitu Tomio Okamura vytáhl do pražské Stromovky i svou mladou přítelkyni Moniku Talašovou a nenechal si ujít obligátní prvomájový polibek. Po zbytek dne pak byl obklopen dalšími ženami. Právě něžnější pohlaví chce totiž dotáhnout Úsvit do europarlamentu. Obě dámy jsou právničky - Klára Samková a Kateřina Radostová, která se specializuje i na sportovní právo.

Neprůstřelný Tomio a veselý a hravý Úsvit

A právě ve sportovním duchu se nesla značná část mítinku Úsvitu. Okamura totiž oblékl zelené tepláky, navlékl brankářské rukavice, postavil se do brány a zahrál si na Petra Čecha ze Stromovky. Klára Samková přijela na kolečkových bruslích a se psem na vodítku, kráska Radostová si pak na krk pověsila píšťalku a také předvedla, jak to umí s fotbalovým míčem. Gól dala i Okamurovi. "Nečekal jsem, že slečna může pálit tak tvrdě," smál se Okamura.

Lídr Úsvitu ale přiznal, že na zem se mu padat moc nechtělo. Občas ale nebylo zbytí. Pro Blesk.cz se také rozpovídal o tom, jak je na tom se sportem obecně. "Ke sportu mám vztah velmi kladný. Od 13 let jsem se věnoval boxu, boxoval jsem 1. juniorskou ligu," prozradil Tomio. V minulosti zkoušel více sportů a přiznává: "V ničem jsem nebyl obršpičkový, ale sport jsem vždy dělal rád." Času mu na něj v politice ubylo, jednou týdně alespoň vyráží s partnerkou Monikou do posilovny.

Co s chuligány na stadionech

Jakou fanoušek byl prý na zápasech v Mnichově, na Barceloně, či londýnské Chelsea, tím spíše si uvědomuje letitý nešvar českých stadionů - řádění fotbalových chuligánů. "Není to prostředí, kam bych chtěl chodit se svým dítětem," říká Okamura. Nejen řešení problémů profesionálního sportu však vidí jako nutné. Podporovat prý chce hlavně sport pro běžné občany. Aby dospělí a děti žili zdravěji a "nevysedávali tolik po hospodách, resp. u počítačů".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bre-burda ( 16. května 2014 10:06 )

Že se Okamura v mládí věnoval boxu? To vysvětluje mnohé. Protože jeho bratr je docela normální a inteligentní.

petrtom ( 15. května 2014 12:44 )

Reflex dlouhodobě hanobí pana Okamuru a samotná omluva to jen potvrzuje. Reflexu zřejmě nejde o zlepšení etických a mravních vlastností naší společnosti...

fom983 ( 7. května 2014 19:08 )

Jde vidět, že pan Okamura je naprosto normální člověk a na nic si nehraje. Má mé velké sympatie. A je super, že Úsvit bude podporovat sport pro běžné občany, aby děti i dospělí žili zdravěji. Dávám jednoznačně palec nahoru

petrtom ( 7. května 2014 14:25 )

Konečně strana, nebo hnutí, které nepostává trapně na náměstí a nesnaží se rozdávat tupě růže, koblihy, guláš..., místo toho připraví fajn odpoledne pro celou rodinu. Děti si zastřílí na Okamuru a chlapi můžou nenápadně pod dohledem manželky pokukovat po krásné Radostové.

terhrb ( 7. května 2014 13:03 )

Jo, Tomia mam ráda, je sympatickej, bojuje za přímou demokracii a na nic si nehraje. Narozdíl od jiných politiků, kteří jsou snobové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa