Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První dáma bez Zemana, ale s úsměvem: Rozkvetla mezi tulipány!

Autor: simao - 
14. března 2014
13:38

Miloš Zeman si včera přivoněl na Pražském hradě k vínu, když ocenil nejlepší vinaře roku. A nechal se slyšet, že by místo hladomorny měl nejradši vinný sklep. První dáma Ivana Zemanová však více holduje vůni květin. Vyrazila dnes proto na Hradě do zahrad - ve svém modro-černém kostýmku na výstavu Tulipány a vázy.

Venku krásně, jaro, alespoň prozatím - než o víkendu přijde meteorology slibované ochlazení. Prezidentova manželka Ivana Zemanová si dnes příjemných 15°C vyrazila užít do hradních zahrad. Na výstavu stovek kvetoucích tulipánů a dalších jarních květin, které jsou součástí nové výstavy.

Zemanová dostala velkou kytici bílých tulipánů a postarala se o premiéru expozice, umístěné v jednom z běžně nepřístupných skleníků v Královské zahradě. Jmenuje se příznačně - Tulipány a vázy. Po následujících 10 dnů pak bude přístupná za symbolických 20 Kč i veřejnosti.

První dáma úsměvem už nešetří

Kromě jarních květin nabízí i pohled na předměty, které běžně součástí výstav nejsou - čtyřicet nejkrásnějších váz ze sbírek a reprezentačních prostorů Pražského hradu a Lánského zámečku. A to včetně tří obřích empírových váz zhotovených v carské porcelánové manufaktuře v Petrohradě.

Tulipány přitom vykouzlily Ivaně Zemanové úsměv na tváři. I paní prezidentová postupně rozkvétá. Na veřejnosti se totiž pohybuje mnohem jistěji, než před rokem, kdy byl její manžel uveden do úřadu hlavy státu. Právě při té příležitosti se přitom dnes na Hradě odehraje party pro 260 lidí.

Zemanova velká party na Hradě: Pro 260 lidí

Inaugurace prezidenta Zemana proběhla ve Vladislavském sále Pražského hradu 8. března 2013. První výročí je však třeba řádně oslavit. A tak Miloš Zeman pozval na soukromou oslavu zhruba 260 lidí. První dáma Ivana samozřejmě nesmí chybět. "Akce se jmenuje Můj první rok s vámi. Jejími hosty jsou lidí, kteří se podíleli na úspěchu Miloše Zemana v přímé volbě prezidenta," vysvětlil Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Součástí oslavy bude přibližně hodinový koncert Hudby Hradní stráže a poté samozřejmě raut. Do Španělského sálu se dnes chystají třeba někteří členové SPOZ Zemanovců, ale prý i osobnosti veřejného kulturního života. Mezi podporovatele Zemana patřili třeba herečka Jiřina Bohdalová, zpěvák Daniel Hůlka, či hudební rodina Ladislav a Tereza Kerndlovi.

jakeline ( 16. června 2014 06:26 )

Mě se styl oblékání paní Zemanové líbí je neotřelý už neužívá tak často černou barvu světlé modely ji dají vyniknout!Vtržnici asi nenakupuje ted to nemá vůbec zapotřebí fandím ji!

zabibol ( 15. března 2014 17:59 )

Horší až se bude snažit přinutit Miloše k nějaké aktivitě...To se Miloš radši předem ožere.

aanitaa ( 15. března 2014 16:55 )

babcaa

aanitaa ( 15. března 2014 16:54 )

Sova13

aanitaa ( 15. března 2014 16:50 )

Alenam

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa