Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Klaus mladší: Co dělá po konci v PORG? Vábí ho z východu!

Václav Klaus mladší s manželkou Lucií Hřebačkovou
Václav Klaus mladší s manželkou Lucií Hřebačkovou  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao - 
19. února 2014
15:58

Spojení prestižní škola PORG a Václav Klaus mladší je minulostí. Co nyní dělá exprezidentův syn? Píše učebnici matematiky a uvažuje, co dál. O nabídky prý nouzi nemá. Lanaří ho čínská společnost, ale i Britové. Na PORG však tak úplně nezanevřel. Přihlásí tam prý syna Vojtěcha.

Václav Klaus mladší je nyní již bývalým ředitelem sítě prestižních škol PORG. Po odchodu z funkce, kterou zastával od roku 1998, si musí najít jinou práci. Podle serveru ihned.cz nyní sepisuje matematickou učebnici a chystá se vést matematický seminář na státním gymnáziu Jana Keplera v Praze 6. Ovšem až v příštím školním roce. Sám má přitom vystudovanou Přírodovědeckou fakultu UK, obor matematika - geografie. Po konci v PORG má však prý i další možnosti.

Školství, nebo byznys. Do politiky nepůjde!

Klaus by mohl pokračovat ve vzdělávací oblasti tam, kde skončil. Model PORG prý totiž zaujal jistou britskou finanční skupinu, která by ráda zavedla tuto značku škol v dalších zemích střední a východní Evropy - třeba v Polsku, či Chorvatsku. O Klause se údajně zajímala již před dvěma lety. Tehdy odmítl. "Je to možnost udělat něco nadčeského," říká nyní Klaus pro ihned.cz.

Do politiky syn exprezidenta určitě nepůjde. Když nevyjde soukromé školství, zamíří možná do byznysu. Zájem prý mají firmy z Ruska a Číny, uvedl zmiňovaný server.

Odešel po sporu s mecenášem Romanem

Klaus mladší přitom z PORG odešel po sporech s hlavním mecenášem školy Martinem Romanem, někdejším šéfem ČEZu. Neshodli se na budoucí koncepci a pedagogické směřování prestižní sítě škol, do které Roman před několika lety výrazně zainvestoval. "Václav Klaus se stále více cítil jako majitel PORGu, jak to ostatně sám uvedl v dopise na rozloučenou," napsal v otevřeném dopise rodičům Roman.

Klaus totiž ve svém rozloučení uvedl: "Jsem hrdý na 15 let, kdy z malé nevybavené poloprázdné školy, kterou jsem převzal s 400t. na účtě a 2. měsíc (srpen 98) neměl na výplaty (a "půjčoval" si na to z nového školného) - je PORG jaký je dnes: jedna z největších českých škol s 860 studenty." Ale nejen to. "Ale nejvíce jsem hrdý, že mě 95 % české veřejnosti, a asi i 50 % z Vás, vždy považovalo za majitele PORGu - ´ta Klausova škola´."

kolemjdouci68 ( 20. února 2014 17:09 )

Lucie Hřebačková (Klausová): "Já i moji rodiče jsme pochopitelně - nejen jako Bobošíková, Roman, atd. atd. - počítali, že když se za něho provdám, že ze jména Klaus budeme mít, já, děti, celá rodina po desetiletí nemalé materiální a společenské výhody. Bohužel cena jména Klaus se teď rychle stala negativní, jednoznačně přítěží. Na rodíl od Romana nebo Bobošíkové já ale nemohu Klause a klausovinu vyhodit nebo opustit. Jsem s nimi ve svých dětech (bohužel) spojena navěky."

kolemjdouci68 ( 20. února 2014 17:03 )

Znetvořenost jejich prvorozeného syna je prapůvodem některých fundamentálně negativních rysů povahy a jednání Václava Klause st. Po dlouhá léta se on i jeho "choť", východňárská "krasavice" s podobou nejošklivější ropuchy a dcerka vysokého úředníka Slovesnského štátu, přímého partnera Gestapa, zodpovědného za vypracování seznamů Židů a jejich majetků, které se konfiskovaly proto, aby se z nich Třetí Říši zaplatily náklady na transport d koncentráků, sebe ptali: "Proč právě nás, jako naše rodiče tak všehoschopné kariéristy toto postihlo?" Podle dobrozdání odborníků a genetiků problémy z nestvořené tváře atd. evidentě přicházejí se strany jeho matky, Lívie Rosamundy Mištinové (Klausové).

kolemjdouci68 ( 20. února 2014 16:53 )

Pan magistr Klaus, vnuk vysokého státního úředníka klerofašistického Slovesnkého štátu, přímého partnera Gestapa a o válce podobně pilného komunisty, si i přes svoji stihomanskou povahu namyšleného spratka a synáčka supernarcisitního otce dokázal VYKALKULOVAT, že značka "Klaus" už nejenže není lákadlem nebo plusem, ale naopak přítěží a mínusem, takže se do politiky zatím tlačit nebude. Ostatně i exfunkcionářka, vypasená Bobošíková, která na TV nadšeně na pražské radnici vítala a líbala Husáka a později adorovala Klause, si asociací s metelesku blesku Klasem vůbec nepomohla a dostala necelé půl procento hlasů ve volbách, což ani náhodou nestačilo na to, aby si zase NELIBERÁLNĚ dosáhla na daňovými poplatníky placené koryto. A Roman, který se svých mnoha set miliónů, neliberálně sedřených z nebohých zákazníků ČEZu, okrádaných jednou z nejdražších elektřin v Evropě dal na soukromý byznis synka hlavy státu, PORG, 100 mega (Frankensteinovi VK ml. terý až do roku 2007 pode svého dopisu na rozlučku měl jednu dvanácinu firmy tedy přes 8 mega) si také vakalkuloval, že vydržovat si tohoto šílence, jako z řetězu puštěného psa (viz. sprosťácká a dryáčnická kampaň Klausovy rodinky ve rosěch Zemana) je nerentabilní. Éra atraktivnosti jména Klaus tak definitivně a evidentně nenávratně skončila. Teď už Klausům zbývá jen neliberální orientace na Rusko: viz synkem vedoucího stálého zastoupení ČSSR v centrále RVHP v Moskvě, Petrem Kelnerem na Hanspaulce vydržovaný Papá Klaus a východní choutky jeho staršího syna. Nu .... rodiče Lucie Hřebačkové i saotná Lucie jistě počítali s tím, že jméno Klaus, byť ve frankensteinské podobě, bude láakavé po mnoho let. Sorry ....

zadnice ( 20. února 2014 10:19 )

"Je to možnost udělat něco nadčeského," - jen podle výrazu "NADČESKÉHO" je vidět, že si o sobě myslí jaký je "NADČLOVĚK"!!! Zkrátka a dobře KLAUS!!!

j.p.toman ( 20. února 2014 09:24 )

Fešák jeden inteligentní...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa