Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Rath vyrazil křtít knihu: S Paroubkovými a miliardářem Janečkem!

Autor: vr, simao - 
21. listopadu 2013
20:24

Rozšířené vydání svých »vězeňských memoárů« s názvem Absurdní proces ve čtvrtek pokřtil spolu s manželi Paroubkovými exhejtman Středočeského kraje David Rath (47). A osud tomu chtěl, aby se zastavil také jeden z nejbohatších Čechů – Karel Janeček (40).

Rath se vydal křtít svou knihu, která je již přes rok na pultech, do Malostranské besedy. A jeden z prvních autogramů vůbec věnoval svému příteli Jiřímu Paroubkovi. "Ani nevíte, jak jsem šťastný, že vás vidím někde jinde než v soudní síni," sdělil přítomným novinářům Rath, který je souzený za korupci a hrozí mu až 12 let vězení.

Jeho knihu přitom vydala nakladatelka a manželka někdejšího premiéra Petra Paroubková, editorkou rukopisu byla bývalá Rathova mluvčí Berill Mascheková. Za knihu sepsanou za mřížemi inkasoval Rath minulý rok 700 tisíc korun, celkově bude jeho honorář podle Paroubkové činit přes jeden milion korun. Na dnešní křest pak dorazil i jeden milirdář...

Za Rathem přišel miliardář Janeček

„O dvě patra výš jsem měl pracovní setkání a s překvapením jsem se dozvěděl, že tady má akci pan Rath. Novináři mě vyzvali, ať ho jdu pozdravit,“ řekl Blesku podnikatel a bojovník proti korupci Karel Janeček. Janeček už Ratha v minulosti navštívil ve vazbě.

„Můj názor na jeho případ se nezměnil a ten je takový, že pan Rath udělal věci, které jsou špatně,“ vysvětloval Janeček, jehož jmění se odhaduje na miliardu korun. I přesto anebo proto si muži několik minut přátelsky povídali o karmě – buddhistickém zákonu, který říká, že vše zlé i dobré, co uděláte, se vám vrátí…

mirkazam ( 8. prosince 2013 19:16 )

Rath se zařadil do kategorie lidový vypravěč,a pohádkář....konečně ve svém živlu... A Paroubkovic rodina mu dělá patřičnou reklamu.Ovšem úsudek na tohoto ..politického vězně " si každý udělá sám !!!!!

hofihofi ( 22. listopadu 2013 05:40 )

Pamatujte si bojovnici za pravdu! Vedeli na sebe tolik, ze nadosmrti museli zustat dobrymi prateli.

hofihofi ( 22. listopadu 2013 05:36 )

Tak tu nervi a neco delej ty? Podej stiznost, trestni oznameni, kdo ti brani? Strach?

hofihofi ( 22. listopadu 2013 05:34 )

Jenze dokud neni odsouzeny je nevinny, vis, takze ho vlastne obvinujes krive, asi je to lump, ale s tema penezi to asi byla na nej bouda. To jsi tak naivni, aby mu strcili prachy a za dvermi cihali policajti? To nemaji nic jineho? Koukej Janousek,odsouzeny neni dodnes a nebude.

prycsvladou ( 22. listopadu 2013 04:33 )

ještě si ten zku-rve-nej zloděj hraje na celebritu a snaží se lid zmanipulovat tema jeho pohadkama,nechapu soud proc je poustel.dukazy jsou,chytli ho s penezma tak je meli odsoudit na 8 let,a zabavit majetek ktery ziskali za penize pochazejici z trestné činnosti a tečka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa