Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozmrzelý Zeman ruší kvůli úrazu zahraniční cesty: Bude mít trvalé následky?

Prezident Zeman je podle Martina Holcáta ze svého zranění mrzutý
Prezident Zeman je podle Martina Holcáta ze svého zranění mrzutý  (Autor: tn.cz a archiv Blesku)
Autor: geo - 
3. listopadu 2013
12:06

Chtěl by tahat za nitky české politické scény a realizovat své plánované zahraniční cesty, místo toho se musí prezident Miloš Zeman léčit v Lánech, upoután na invalidní vozík. Na náladě mu to nepřidalo. Hrozí mu trvalé následky?

Stav prezidenta Miloše Zemana je podle lékařů dobrý. „Je to však nepříjemné a bolestivé zranění a trvá dlouhou dobu, než se plně zhojí,“ řekl šéf konzilia a ministr zdravotnictví Martin Holcát. Naděje, že prezident nakonec zůstane po zranění bez trvalých následků je však poměrně velká.

Hlava státu však své zranění snáší hůř spíše psychicky. Na vozíku totiž stráví několik týdnů. "Ze zranění je mrzutý, ale jinak má náladu celkem dobrou," popsal prezidentovo rozpoložení šéf lékařského týmu. 

Léčka na prezidenta

Lékaři využili Zemanovo zranění ke kompletnímu vyšetření jeho zdraví. Nutný převaz kolena využili k laboratorním testů, interním a neurologickému vyšetření a vyšetření cév. Výsledky jsou pro prezidenta pozitivní. Možná pomohlo i omezení konzumace alkoholu, kterého by se měl prezident vyvarovat kvůli své cukrovce.

Zeman si zranění údajně způsobil kvůli svému psovi, který shrnul koberec, na kterém pak Zeman v noci uklouzl a uděřil se do kolena. Z něj mu pak museli lékaři v Motele odstranit krev a znehybnit ho.

zahorak1 ( 3. listopadu 2013 22:22 )

Známy je viedenský teľací rezen. Rakušanov. Bibi, bol to zlý duch českej polituiky. Po mame Český Nemec, po otcovi rakúsky Žid. 2x ho vyhodili zo strednej školy. Najprv bol katolík, mnísi (tuším z Čejča) mu požičiavali najmä nemecké knihy, potom prestúpil na vieru nejakej luteránskej sekty, v ktorej boli Garrikovci, aby sa nakoniec chcel stať pápežom ("pastýřem")nejakej čsl. hustitskej (bratríckej?) cirkvi. Za všeobecného posmechu prívržencov a odporcov. Ekonomický diletant. Habilitačnú prácu (v nemčine) na profesora mu napísal nejaký Rakušan, dr. Lehmann z Viedne - niečo o samovražde. Po začiatku vojny 1914 de Facto udal protirakúsku odbojovú skupinu MAFIA. Nikdy nevyučtoval asi 1 mil. USD, čo mu dali americkí "Cechoslováci".....

fionora ( 3. listopadu 2013 20:35 )

Mám na mysli pana Zemana ne Gottwalda. Dnes nemá úctu nikdo k ničemu a nikomu, mladí k rodičům a prarodičům, a tam je původ všeho zla.

e.44 ( 3. listopadu 2013 20:05 )

Tak bacha na to. Správný postup totiž je týden počkat jestli se krev nevstřebá, pokud ne tak udělat punkci, poté (ať už se krev vstřebala nebo byla nutná punkce)je nutné koleno nejméně na čtrnáct dnů (spíš ale na tři neděle)absolutně znehybnit pomocí sádry nebo vhodné ortézy, jinak hrozí trvalé poškození vazů a pouzdra kolenního kloubu. Takhle mi to vysvětlila doktorka u které jsem byla ohledně problémů s kolenem, které mám díky zfušovanému ošetření ještě komoušskejma doktorama, shodou okolností také v mých 14ti letech. Tenkrát na mě bez mého vědomí i vědomí mých rodičů dělali pokus jak dlouho je možné otálet s punkcí aby to nemělo do budoucna následky. Bohužel to značně přehnali. Čekali déle jak čtrnáct dnů než mi koleno samo splaskne, což nevratně uvolnilo vazy a kloubní pouzdro a už to nezachránilo ani čtrnáct následných dnů v sádře. Koleno mám jak barometr, čím dál častěji ho musím bandážovat a s věkem se to horší. Punkce bez následné fixace, jak je tomu u tvojí dcery může mít celoživotní následky jako ty pokusy na mě.

namoroman ( 3. listopadu 2013 19:34 )

Tak to spojené jsou.Játra,cukrovka,koleno. palec na noze a věk z něj dělají polovičního invalidu.Všechno se hůř hojí a snadněji zraňuje.To je snad logické i pro laika

andreaspapandreas ( 3. listopadu 2013 19:10 )

Ale vždyť oni nemluví o cukrovce, mluví o tom, že mu odsáli krev z kolene a teď že bude muset být dokonce několik týdnů na vozíku!!! A to jako proč? všechny ostatní testy prý dobře dopadly Nevěděla jsem, že jsou játra spojená s kolenem. Kdy už konečně přestanou z lidí dělat blbce!!!Toto je docela zajímavý článek:http://aktualne.centrum.cz/domaci/grafika/2013/10/31/viroza-i-lez-o-knizeti-jak-se-v-ct-men i-zpravy/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa