Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Koncert proti komunismu přilákal tisíce lidí: Co jim vzkázali Jan Kraus a Ewa Farna?

Autor: ex, vlb - 
21. října 2013
21:50

Neříkáme koho volit, víme ale koho nevolit. Pod tímhle heslem se dnes večer konal antikomunistický koncert na pražském Staroměstském náměstí. Zúčastnily se ho tisícovky lidí! A na pódiu vystoupili kapely Lucie, Noghtwork, Chinaski a PSH. A se svými vzkazy lidem i Jan Kraus a Ewa Farna.

Mezi organizátory akce, kterou financoval miliardář Karel Janeček, nazvané Nikagdá nězabuděm (Nikdy nezapomeneme) je například kapela Lucie. Její frontman David Koller (53) už dlouho dává najevo nelibost s hrozbou volebního úspěchu komunistů. „Apatie a rozčarování jsou velké, ale s nimi to moc nikam nepovede,“ míní zpěvák.

Kromě Lucie v historickém centru Prahy vystoupily zpěvačky Ewa Farna a Lenka Dusilová či kapely PSH, Tata Bojs, Chinaski, Pražský výběr, Nightwork a další hudebníci. Na pódiu se objevil i moderátor Jan Kraus. Název akce si pořadatelé půjčili z písně Karla Kryla Tak vás tu máme.

Koncert využily některé strany k vlastní propagaci. Letáky tu rozdávali pravicoví Svobodní i středolevá Strana zelených. Mnozí lidé byli oblečeni do triček Běžím proti Zemanovi.

Video  Koncert proti komunistům na Staroměstském náměstí  - Vladimír Barák
Video se připravuje ...

donchicho ( 9. listopadu 2013 21:29 )

Co chcete od žida ktery je za vodou a polopolske stětky.....

kkkastr ( 23. října 2013 13:36 )

Vidím že strach z komoušů sílí. Ale ten mohou mít jen ti co dosud kradli, lhali zadlužovali a rozebrali tuto republiku, a i ti za to mohou že rudejm stoupají preference. Zajímavé je když je nyní Kocáb takovej bojovník proti komunistům, kdo a za co ho pustil před 1989 do USA.

zdrclamrdka ( 22. října 2013 18:56 )

znamená to že bys jí pořádně vy.š.ukal díru??

osinek ( 22. října 2013 18:02 )

Máš pravdu, pravicoví bolševici z ODS jsou dobrým příměrem! Bývalý premiér Tolja Nečas pochází z kované komunistické rodiny.Jeho otec byl dokonce konfidentem komunistické tajné policie STB. Svazák Péťa Nečas posluhoval komoušům. Za bývalého režimu byl expremiér Nečas ambiciózním funkcionářem Socialistického Svazu Mládeže a Svazu Československo-sovětského přátelství! Rovněž další pravicový expremiér Topolánek pochází z kované komunistické rodiny. Topolánkův otec byl profesionální komunistický aparatčik! Byl uvolněným předsedou celozávodního výboru KSŽ ve Zbrojovce Vsetín s vysokým platem za řízení výboru KSČ ve Zbrojovce Vsetín! Není dosti podivné, že z dětí ortodoxních komoušů,kteří za bývalého režimu posluhovali komoušům, se stali tvrdí pravičáci a velci bijci komoušů?

steelheart ( 22. října 2013 17:29 )

jo, kdyby zpívali a vystupovali grátis a ne pod záštitou pražského magistrátu, tak by to byla jen jejich věc a dalo by se jim věřit, že to snad myslej upřímně a ne kvůli svému prospěchu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa