Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Antonín Volič není prachobyčejný volič! Politici kradou a lžou, vzkázal rozzlobeně!

Manželka Antonína Voliče, Alžběta (78), pracovala jako uklízečka. Její penze rodinný rozpočet příliš nevylepšuje...
Manželka Antonína Voliče, Alžběta (78), pracovala jako uklízečka. Její penze rodinný rozpočet příliš nevylepšuje...  (Autor: Blesk - Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, geok - 
6. září 2013
07:00

Česko má jen dva skutečné Voliče, tedy majitele tohoto příjmení. Jeden z nich, důchodce Antonín Volič (78) z Ostravy-Hrabůvky, je na politiky pěkně naštvaný. Podle něj kradou a lžou!

Pan Volič chce jít volit a vůbec poprvé prý dá svůj hlas komunistům. „Míval jsem se o sto procent lépe. Teď to stojí lidově řečeno za prd. Především životní úroveň. Třeba voda podražila o sto procent. Politikům je to fuk, ti mají peněz dost a nám, důchodcům, od ledna přidají trapných 65 korun. To je směšné oproti tomu, jak se vše zdražuje,“ řekl Blesku rozhořčeně Antonín Volič.

Klaus a lumpové

Bývalý zedník, který to zkoušel v tomto oboru i jako živnostník, je nejvíce rozhněvaný na exprezidenta Václava Klause, a to kvůli neuvážené amnestii. „Já jsem pro amnestii, ale on propustil i ty největší lumpy, co páchali nejhorší zlo. Okrádali stát a kořistili na nás, nejchudších,“ podotkl Volič. Sám bydlí v paneláku, ve velmi prostě zařízeném bytě.

Koho volit?

A volit prý rozhodně půjde, i když ho štvou všichni ve vládě. „Volil jsem vždycky. Dával jsem hlas sociálním demokratům, kteří to podělali stejně jako ODS. Mohou si podat ruce, každý z nich se snaží jen nahrabat co nejvíce pro sebe. Proto budu poprvé volit komunisty, není totiž ani koho. Měl jsem se za nich lépe, poslanci měli svůj směr a rozhodně tolik nelhali a nekradli jako dnešní politici,“ dodal Antonín Volič. A jak přišel k neobvyklému jménu? Volič je srbského původu, po otci...

Ekonomika pana Voliče

Antonín Volič platí za byt 2+1 v paneláku na sídlišti 6000 korun. Za 3+1 dával za komunistů prý 405 Kč, kubík vody ho stál 80 haléřů, dnes 80 korun. Pan Volič tvrdí, že kdyby se chtěl mít jako dřív, tak by jeho důchod musel být okolo 40 tisíc. Bere však jen 11 tisíc...

Typický volič?

Podle několika studií je typický volič komunistické strany starší 60 let, se základním vzděláním nebo vyučením. Obvykle nemá moc peněz. Zatímco pan Volič je ze severomoravské metropole, podporovatelé KSČM většinou bydlí v malém městě či na vesnici a jejich stranické preference jsou dlouhodobé.

abzk ( 8. září 2013 11:58 )

Kdyby se zavíralo za blbost, tak ty máš 123automobil tak 150 doživotí

abzk ( 8. září 2013 11:57 )

Sice nešlo o žádný dobrovolný vzdaní se něčeho ale o nevyhnutelný dějinný posun, jinak ale souhlas

abzk ( 8. září 2013 11:55 )

co to sem taháš ty hovado?

abzk ( 8. září 2013 11:54 )

no přesně, ubohá agitka pro sklerotický blbce

abzk ( 8. září 2013 11:52 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa