Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kuba byl kvůli trafikám u policie: Vyslýchali ho pět hodin!

Autor: ČTK, shp - 
27. srpna 2013
21:01

Tak na tento výslech do smrti jen tak nezapomene! Úřadující šéf ODS Martin Kuba dnes vypovídal v kauze údajného podplacení poslanců ODS lukrativními posty. A vypovídal a vypovídal...

Kubův výslech, který směřoval především na bývalé poslance a tehdejší jednání ve straně, ale okrajově i na politikovo setkání s lobbistou Ivem Rittigem, trval neuvěřitelných pět hodin.

Trafik jsem se neúčastnil

Kuba vyšetřovatelům už minulý týden řekl, že se žádných jednání o údajných trafikách neúčastnil. „Vysvětloval jsem rozdíl mezi jednáními před kongresem, o kongresové situaci a jednáními, které by se měly týkat těch rebelujících poslanců. Policie to poměrně spojuje, protože to patří do té doby, kdy tím, jak jsem se ucházel o pozici prvního místopředsedy, tak jsem absolvoval řadu politických jednání, a vysvětlovali jsme si rozdíly mezi těmito věcmi,“ uvedl po výslechu politik.

Imunita neplatí

V případu údajného podplacení tří exposlanců ODS jsou v tuto chvíli obviněni pouze Nečasova přítelkyně Nagyová s někdejším Fuksovým náměstkem Romanem Bočkem, kteří Nečase údajně k poskytnutí úplatku navedli. Obvinění Fuksy, Tluchoře a Šnajdra zrušilo Nejvyšší státní zastupitelství kvůli rozhodnutí Nejvyššího soudu, že se na jejich jednání vztahuje poslanecká imunita.

capitan_jorge ( 28. srpna 2013 10:53 )

Časem se dozvíme, co napráskal na svoje soukmenovce, třeba i z Hluboké.

1oskarka1 ( 27. srpna 2013 22:47 )

Naprostý souhlas.

moiaza ( 27. srpna 2013 21:19 )

Celá banda modrých strak si dělá z voličů dobrý den. Každý člověk s IQ větším než dřevěný houpací kůň dobře ví jak to u strak chodí.Byly to naprosto jasné trafiky. Musel bych být zcela padlý na hlavu, pokud bych si myslel opak. Byly to jasné a průhledné trafiky! Český volič byl a je politikům dobrý jen o volbách. Jinak je jen pro smích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa