Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Boj začíná! Z dementního šlechtice se tu dělá idol mladých, tvrdí europoslanec z KSČM

Do knížete Schwarzenberga se nevybíravě opřel komunistický europoslanec Kohlíček. Předvolební boj začíná!
Do knížete Schwarzenberga se nevybíravě opřel komunistický europoslanec Kohlíček. Předvolební boj začíná!  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, INT - 
21. srpna 2013
13:31

Podle předvolebních průzkumů budou komunisté svádět při předčasných volbách tvrdý boj o druhé místo s pravicovou TOP 09. A tak se do ní pouští bez bázně a hany... O rozruch se postaral europoslanec Kohlíček, který se jal nevybíravým způsobem urážet šéfa Topky Karla Schwarzenberga.

Nejlepší obranou je útok. Komunisté se již včera dostali pod tlak kvůli dnešnímu 21. srpnu, dni, kdy před 45 lety do tehdejšího Československa  vtrhly invazní tanky Varšavské smlouvy a umlčely sny pražského jara o komunistickém režimu s lidskou tváří. Od období totality se však dnešní představitelé KSČM snaží distancovat.

Patrné to bylo i včera při rozpouštění Sněmovny. Šéf komunistů Vojtěch Filip upozorňoval na to, že mu v roce 1968 bylo pouhých 13 let. "Pokud jde o příchod vojsk, tak kromě toho, že KSČM není KSČ, tak příchod vojsk nebyl ani uskutečněn se souhlasem tehdejšího stranického vedení. To bylo rozhodnutí Moskvy a vedení Varšavské smlouvy. Takže dávat srpen 1968 do přímé souvislosti s tím, že jej zavinili čeští komunisté, to nejde," upozorňuje v Parlamentních listech místopředseda KSČM Jiří Dolejš. Komunisté se však především snažili odvést pozornost k atuální politické krizi. Rozpuštění Sněmovny a předčasné volby jim ostatně dávají příležitost k prosazení se.

Komunista se nevybíravě pustil do knížete

Levice cítí šanci, a tak to v předvolebním boji od komunistů již stihl pořádně schytat jeden z čelních představitelů pravice v Česku - kníže Karel Schwarzenberg (TOP 09). Pustil se do něj totiž europoslanec za KSČM Jaromír Kohlíček. Sám však nejprve přidal vzpomínku na 21. srpen a na příjezd tanků. "Já nevím, co dělali ostatní, ale když 21. srpna přijely tanky do středu Mariánských Lázní, tak já osobně jsem se tehdy za nimi vypravil. Vysvětloval jsem veliteli, ať tam nechají jen nějakou hlídku a ať jedou s tanky za město," tvrdí Kohlíček pro Parlamentní listy.

Předchozí pravicová vláda se přitom podle něj hned několikrát dopustila ohrožení demokracie. "K ohrožení demokracie došlo, když ne ze zcela jasných důvodů se tady mediálně vybudoval ze stárnoucího, lehce dementního šlechtice idol mladých a idol značné části naší kulturní scény," rozčiluje se Kohlíček. Že však má proti levicové vlně, tedy KSČM a také favoritovi voleb ČSSD, Schwarzenbergova Topka přece jen šanci, doufá i její místopředseda Miroslav Kalousek.

adelinda ( 28. srpna 2013 10:29 )

Fuj, to je výrazivo! A ta zloba a zášť, to bude jemná povaha. Je třeba rozlišovat léta například 50sátá a další roky. Je úplně jedno, kdo je u vesla, když se i za tohoto režimu má převážná většina národa hodně špatně a kormidelníci a kapitán mají plné břichy. Dřív měla většina lidí poměrně málo a určitě byla část pronásledovaná. Ale ti komanči nikdy nedovolili, aby ve jménu jejich vlády a zákonů si většina lidí totálně zoufala a plno jich skončilo na ulici, aby je likvidovali státem posvěcení lichváři, exeutoři, okrádali v tak strašlivé míře různí politici, uhlobaroni,špinaví velkopodnikatelé Janoušek atd. Aby si za peníze každý koupil všechno a rozkradl se celý stát. Tož tak nějak. Jo a kecy o tom,jak všem komančové ubližovali, nebo že kdo si chce najít práci,najde- neobstojí apod,. To by takto kecající troubové museli něco vědět o ekonomice a zničeném hospodářství. Taky třeba o tom, že v Norsku, které je nejbohatší stát v Evropě, je UMĚLÁ ZAMĚSTNANOST- takže mnohé věci, co byly za komunistů, nebyly vůbec špatné. A to nejsem jejich příznivcem. Howg

adelinda ( 28. srpna 2013 10:12 )

Manželku Kárla Zeman nešpinil, nakonec nikdo. Zajisté je to inteligentní vzdělaná dáma, leč žena cizí národnosti, která skutečně neumí česky, nemá k ČR žádný vztah a zároveň dcera nacisty. Že zahýbala Kárlovi ( milenec + její třetí dítě), tak jak on jí, je jejich soukromý život, ale také to o něčem svědčí. Chorobnou touhu po moci předvedl spíš Schwarzenberg a jeho pohůnci. Stačí si vzpomenout na urážlivé články zde v Blesku a v různých plátcích a stanicích, jejicž vlastníci jsou Němci. Nestydatě tedy špiní samotný/a tarka 1 a lže,jak když tiskne. PS: VONO TO PŘÍSLOVÍ HALT NEVZNIKLO NÁHODOU, ŽEJO

abil ( 25. srpna 2013 17:48 )

Bez touhy po moci se nikdo do volby na prezidenta nepřihlásí a CHOROBNOU touhu po moci vidím především u vašeho Karla,kterému lhaní,podvádění a špinění není také nijak cizí! Takže trocha nadhledu by neškodila na obou stranách.

tarka ( 25. srpna 2013 13:04 )

máte pravdu, byla uzavřena historická smlouva o neútočení mezi nacistickým Německem a komunistickým Svazem sovětských socialistických republik, podepsaná v Moskvě 23. srpna 1939. Mojí mamince bylo během války kolem 20 let a s maminkou a dvěma bratry žila v jednom městě na Moravě, ve školnickém bytě místního gymnázia. Během války do budovy ubytovali německé vojáky a jeden z nich moji maminku začal obtěžovat a když se to dozvěděl jeho velitel, tak voják skončil na východní frontě. V pětačtyřicátém se do budovy nastěhovali ruští vojáci a jeden prostě po jejich prohlásil, že si maminku odveze do Ruska, celá rodina se klepala strachy...naštěstí se to neuskutečnilo, už se nevrátil, zřejmě padnul v bojích...Je to jenom maličký střípek z událostí té doby a rozhodně tím nechci plošně adorovat nebo dehonestovat Němce nebo Rusy.

tarka ( 25. srpna 2013 12:44 )

nějak ti uniklo, že chorobnou touhu po moci předvedl v předvolebním boji, a od té doby neustále právě Miloš Zeman, vědomě lhal proti panu Schwarzenbergovi a nestydatě špinil i jeho manželku. Zeman je bezcharakterní a mocichtivý psychopat, schopný všeho, jen aby dosáhl svého.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa