Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ištvan: Zemanovi jsem tajnosti neřekl! Kalousek kvůli jejich setkání zuří

Kalouskovi se nelíbilo setkání prezidenta Zemana a státního zástupce Ištvana
Kalouskovi se nelíbilo setkání prezidenta Zemana a státního zástupce Ištvana  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
25. července 2013
18:18

Dnešní setkání Miloše Zemana a státního zástupce Iva Ištvana na Hradě vzbudilo pozornost. Zeman mi pouze vyjádřil podporu a žádné tajnosti jsem mu neprozradil, tvrdí Ištvan. Miroslav Kalousek je však zneklidněný tím, že si ho vůbec prezident na Hrad pozval.

"Pan prezident pouze vyjádřil podporu nezávislému vyšetřování. Jsem vázán mlčenlivostí, nemůžu ani panu prezidentovi ani nikomu jinému říkat jakékoliv podrobnosti ke kauze," řekl státní zástupce Ivo Ištvan po setkání s prezidentem Zemanem serveru lidovky.cz.

Ištvan dozoruje kauzu Jany Nagyové, která má dvě známé části. První se točí kolem prošetřování tajného a nezákonného sledování Radky Nečasové vojenskou rozvědkou, které si objednala Jana Nagyová.

Ve druhé části nastal zvrat poté, co trojici exposlanců ODS podezřelých z korupce Tluchoře, Šnajdra a Fuksu pustili z vazby a zastavili jejich stíhání.

Není však zcela jasné, jak do toho všeho spadají ještě kmotři Janoušek a Rittig, u kterých probíhala rozsáhlá razie. Podrobnosti k vyšetřování však prý Ištvan nesdělil ani Zemanovi, který Ištvanovi jen popřál, aby se mu podařilo rozkrýt klientelistické sítě, spojující politiku a ekonomickou kriminalitu.

Zeman porušil nestrannost, zlobí se Kalousek

Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) se však vůbec nelíbí, že se Zeman a Ištvan vůbec sešli.

"Domnívám se, že je to v přímém rozporu s nestranným výkonem působnosti státního zastupitelství," tvrdí exministr financí, podle kterého tak Zeman otevřeně přiznal souvislost mezi velkým policejním zásahem, který vedl k pádu Nečasovy vlády, a politickými změnami, které Zeman prosazuje. Již dříve Kalousek označil Zemana jako mocichtivého predátora.

"Nejsem si vědom toho, že by se kdy hlava státu scházela se státním zástupcem," potvrzuje politolog Jan Outlý, podle kterého není důvod, proč by měl prezident vyjadřovat podporu nestrannému státnímu zástupci.

jagwa ( 29. července 2013 10:33 )

souhlasím.

komentator ( 28. července 2013 11:12 )

Ti šmejdi Nečas, Kalousek a dokonce ta nána z Vysočiny Němcová zastrašují slušné policajty a státní zástupce! Proto je správné, že Zeman přijal Ištvána a vyslovil podporu nezávislému vyšetřování korupčníků dle zásady: PADNI KOMU PADNI! Kalousek, který přidělil trafiky 3 odéesáckým korupčníkům cítí, že mu hoří koudel u zadku proto se tak vzteká! Holt chcípající kobyla rovněž kolem sebe zuřivě kope!

itartas ( 27. července 2013 17:08 )

já mluvím o restitucích, já nemluvím o ráčkování nějakého farizeje

itartas ( 27. července 2013 17:06 )

nmlk:

itartas ( 27. července 2013 17:05 )

vary: jak dojdou argumenty, nastupují urážky,tak to dělají obvykle hlupáci, ačkoliv pochybuji, že máš páru o tom co je vlastně ten argument!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa