Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

I když je to k pláči, aspoň trochu legrace: 12 politických nej roku 2012

Autor: red - 
6. prosince 2012
08:41

Před koncem roku se vyhlašují nejlepší sportovci, zpěváci, podnikatelé… Blesk se rozhodl trochu netradičně ocenit 12 politiků, kteří v roce 2012 nepřehlédnutelně bodovali v různých disciplínách.

Bárta Bárta | Archiv Blesku
Jeliman roku: Vít Bárta

Zamotat se do půjček kolegům tak, že to soud označí za korupci – už to stačí na medaili. Ovšem upozornit na skandální ceny ve vládní jídelně a pak tvrdit, že jako ministr jsem s nimi nemohl nic dělat, protože sám jsem tam jedl zdarma… Gratulujeme!

Rath Rath | Archiv Blesku
Sportovec roku: David Rath

Jeho běh při vycházce na střeše litoměřické věznice vidělo na fotkách v Blesku víc lidí, než kolik kdy Rath dostal hlasů ve volbách. Na příští rok, kdy soud začne projednávat jeho roli v korupční kauze, chystá další disciplínu – kličkování mezi paragrafy.

Pekárek Pekárek | Archiv Blesku
Nestyda roku: Roman Pekárek

Zjevil se v listopadu, když vláda, která si říká protikorupční, potřebovala každý poslanecký hlas. Pekárek bez studu nahradil jednoho z rebelů ODS. Do Sněmovny si totiž přinesl šestiletý (byť zatím ještě nepravomocný) trest za korupci!

Paroubek Paroubek | Archiv Blesku
Investor roku: Jiří Paroubek

Za kampaň před krajskými a senátními volbami zaplatila jeho strana LEV 21 kolem 12 milionů korun! Volilo ji 13 146 lidí, takže jeden hlas stál Paroubka a spol. přes 900 korun. Výsledek: Strana nezískala jediné křeslo. No nekupte to za ty peníze!

Klaus Klaus | Archiv Blesku
Hrdina roku: Václav Klaus

Dostal sedm kulí z pistole a skoro nemrkl. Pravda, kuličky byly plastové a pistole na hraní, ale stejně prezident považuje říjnový incident v Chrastavě za atentát. „Je to tak rychlé, že se nestačíte v tu chvíli bát,“ dodal krátce poté. Prostě hrdina!

Peake Peake | Archiv Blesku
Přeběhlík roku: Karolína Peake

Není důležité, za jakou stranu, hlavně být u lizu! Karolína Peake přestoupila z vlády do… vlády. Dostala se do ní za Bártovy Věci veřejné, které ve vhodný čas hodila přes palubu a založila si vlastní stranu LIDEM. Křeslo vicepremiérky si nechala.

Nečas Nečas | Archiv Blesku
Nešťastník roku: Petr Nečas

Kabinetu, v jehož čele Nečas stojí, věřilo na podzim 17 % lidí. To je nejhorší výsledek od roku 2003, kdy agentura STEM začala šetření dělat. Ať se snažil sebevíc, se svou vládou získal ještě menší důvěru než kdysi Stanislav Gross, to je výkon na hranici možností!

Radek John Radek John | Archiv Blesku
Vtipálek roku: Radek John

Maskot Bártových Věcí veřejných a exministr vnitra oznámil, že bude současně poslancem i novinářem. Jako politik prý bude moci lépe pranýřovat šméčka politiků. Pořád v koutku duše doufáme, že vtipkoval – proto tato kategorie.

Samková Samková | Archiv Blesku
Propadlík roku: Klára Samková

Prezidentskou kandidaturu rádoby elitní právničky podpořilo podpisem 128 lidí. Povinné minimum bylo 50 tisíc podpisů. Když už nemůže kandidovat, chce zákon o přímé volbě hlavy státu aspoň nap a d n o u t u Ústavního soudu. Proč? Protože bagr.

Kalousek Kalousek | Archiv Blesku
Bavič roku: Miroslav Kalousek

Lidé na ministra fi nancí nadávají a ani on sám nejde pro ostřejší slovo daleko. Bez něj by ale nebyla taková zábava – tolik politických vtipů není o nikom jiném! Víte třeba, jaký je rozdíl mezi pivem a Kalouskem? Pivo existuje i v provedení nealko.

Bém Bém | Archiv Blesku
Kotě roku: Pavel Bém

Navenek drsný horolezec, suverénní exprimátor a poslanec, uvnitř ale něžná duše. Odposlechy ukázaly, že se Bém s kamarádem, pražským kmotrem Romanem Janouškem, oslovovali mazlivými slůvky mazánku, kolibříku či kotě.

 

Lessy Lessy | Archiv Blesku
Skokan roku: Petr Lessy

Ještě v létě šéf policie v celé zemi, teď úředník na radnici ve Frýdku-Místku. A na krku má soud kvůli podivnému obvinění v ještě podivnější kauze. Také se ale hádal s ministrem Kalouskem. Poučení: Kdo si vyskakuje na Kalouska, ten sko(n)čí špatně!

dissent ( 10. prosince 2012 09:59 )

Tady ten bordel zavinil Klaus a Havel,jejich slavným řízením to takhle dopadlo.Ale škoda slov,všichni známe ty vládní gaunery co se starají jen o to, aby se oni měli dobře.

ivoadler ( 8. prosince 2012 16:00 )

Zastavím se u dvou jmen: Radek John - podle jeho fyzického vzezření bych ještě přidal titul Otlema roku. Pěkně se nám Radek otlemil. A ještě jedno jméno rovněž z obskurní strany Věci veřejné - Karolina Peake. Jsem zvědav, jak tato dámička dopadne. Navrhl bych založení ještě jedné strany: HUDEM (strana hulvátských demokratů). Předsedu by mohl dělat Topolánek. Ten mi v tom panoptiku chybí.

arcaben ( 7. prosince 2012 18:22 )

Parub je mimo mísu,ten jen opodál přicmrndává a drží se šosů před sebou!!U vlády jsou jiná jelita a o ty tady nyní jde!!Už chňápeš??

arcaben ( 7. prosince 2012 18:20 )

Co to blábolíš??Ty jsi si šlehnul dávku??Proč hned netáhla a levičáci??Klaus odstartoval divokou privatizaci a tím spustil lavinu neřízených tunelů,odklonů a pod.Vždyť je celá republika rozkradená a prvotní dík patří pravičáckému Klausovi,když už to rozděluješ podle náklonnosti ke stranám!!

arcaben ( 7. prosince 2012 18:14 )

Ježiši jenom to NÉÉÉ!!!Udělat ze zdravých dětiček pablby jako je ona?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa