Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Odborář Zavadil šokoval: Totalita byla lepší než vláda Petra Nečase

Jaroslav Zavadil si s vládou Petra Nečase nebere servítky
Jaroslav Zavadil si s vládou Petra Nečase nebere servítky  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
21. září 2012
13:28

Odborový předák Jaroslav Zavadil považuje současnou vládu Petra Nečase za horší než komunistické vlády před rokem 1989. "Tohle, co tu máme, je absolutně nejhorší od roku 1950," prohlásil.

 

Českomoravská konfederace odborových svazů nesouhlasí s návrhem státního rozpočtu, který předložilo ministerstvo financí. Za jeho základní nedostatek považuje to, že příjmová i výdajová strana jsou založeny na působení zákonů, které doposud nebyly schváleny. Novinářům to dnes řekl předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil. Ministerstvo financí počítá se schodkem státního rozpočtu 100 miliard korun.

"S takto stanoveným návrhem státního rozpočtu nemůžeme souhlasit, na pondělní tripartitě to sdělíme ministrovi financí a premiérovi," odborvý předák. Celková finanční rizika navrženého státního rozpočtu se mohou podle něj pohybovat mezi 45 až 60 miliardami korun. Mezi rizika patří prý vedle odhadu základních parametrů rozpočtu také předpokládaný objem výběru DPH a spuštění důchodové reformy.

Zavadil řekl, že považuje současnou vládu Petra Nečase za horší než komunistické vlády před rokem 1989. "Tohle, co tu máme, je absolutně nejhorší od roku 1950," prohlásil.

"Zapomeňte na růst platů a mezd, to nám říká tento návrh. Jsme přesvědčeni, že se zvýší chudoba," upozornil Zavadil.

sabinecka ( 2. října 2012 10:54 )

Sohlasím c aneleh75, je to přesně tak.Tato vláda je vládou, podporující korupci, tunelování a jiné neřesti a nemá u mnoha lidí důvěru.

alexandrakova ( 28. září 2012 10:56 )

Ahoj, letos koluje mezi lidma nova forma privydelku, idealni na podzim, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam uz od srpna a vazne me to nadchlo. Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana korunka Vice na www.CervenaCerna.cz

blackpetr ( 28. září 2012 09:06 )

blackpetr ( 28. září 2012 09:02 )

blackpetr ( 28. září 2012 08:56 )

Dnes je příživou ta část lidí , co se nazývají politici, poradci, lobisti, kmotrové... Kradou ve velkém a v tichu. Ale neustále. Nazývat příživou sociálně slabé skupiny obyvatel - to dělají mocní, co tuhle skupinu vyrobili- občas je dobré mít tyhle lidi jako hromosvod před hněvem lidu a strašit ostatní, ať o nic nežádají, jinak je šoupnou k nim. Pokud má někdo tu možnost porovnat drobky co mocní sypou sociálně slabým a to co rozkrade dnešní honorace... v rámci jednoho roku ... to by byli čísla pro zvážení. Využitelné třeba pro strůjce rozpočtu. Pro hospodářskou kriminálku....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa