Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slováci se opřeli do Klause: To on může za korupci v Česku

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
28. března 2012
13:21

Václav Klaus zareagoval na odposlechy dua Bém - Janoušek a obratem to tvrdě slízl od slovenského tisku. List Sme se do něj opřel s tím, že právě ješitný český prezident je ten, kdo se podílel na zničení demokracie a stojí i za politickou korupcí v Česku. 

Odposlechy ničí demokracii, tvrdí Klaus. Demokracii zničil Klaus, oponuje slovenský tisk. Slovní přestřelku mezi deníkem Sme a Pražským Hradem rozpoutal komentář českého prezidenta k probíhající aféře odposlechů exprimátora Pavla Béma a jeho "kamaráda do deště", pražského mafiána a někdejší šedou eminenci magistrátu Romana Janouška.

Klaus: Odposlechy jsou opravdu, ale opravdu nešťastná věc 

Určitě to není žádné pěkné čtení, ale to by nebyly žádné odposlechy na světě, poznamenal Klaus k aktuální kauze. A dodal: "Mně na tom trápí něco úplně jiného. Já prostě naprosto nechápu, jak je možné, aby se kdesi u nás mezi jakýmisi bezpečnostními složkami, politiky, médii několik let pohybovaly takovéto osobní věci, kterými jsou odposlechy telefonů."

"Odposlechy jsou strašlivě nešťastná věc, která ničí naši demokracii," řekl český prezident v rozhovoru pro MF Dnes. "Zrušme stát, omezme jeho pravomoci a pak zmizí lobbisti. To je jediný program, který já bych hlásal," načrtl Klaus možné řešení.

Zároveň se mu však jako bumerang vrací slova, kterými se loučil s tehdy odstupujícím primátorem Bémem: "Jsem naprosto přesvědčen, že Pavel Bém bude považován za jednoho z nejúspěšnějších primátorů, které Praha měla." V tomhle se však Václav Klaus opravdu sekl.

Sme: Ješitný Klaus má velký podíl na korupci

"Není náhoda, že to je právě český prezident Václav Klaus, kterého na probíhajícím skandálu trápí zveřejnění odposlechů a ne to, že se pražská radnice v Česku stala hlavním symbolem korupce," opřel se do Klause po jeho prohlášení slovenský deník Sme.

Poukazuje přitom na Klausův podíl na porevoluční privatizaci, která je dle Sme právě tím, co zničilo demokracii, protože nechala vzniknout korupci a řadě mafiánů. A také na opoziční smlouvu s ČSSD z roku 1998, kterou Klaus uzavřel, kdy si "dvě největší strany na čtyři roky rozparcelovaly celý stát."

"Nikdo jiný nemá na korupci a klientelismu v české politice takový osobní podíl jako dnešní prezident," tvrdí Sme a dodává, že Klaus si ve své nekonečné ješitnosti nikdy nedokázal přiznat omyl, což asi ale jeho přívrženci si to pletou se zásadovostí.

Klaus byl přitom jednoznačným zastáncem kontroverzní privatizace a to ještě pokud možno co nejrychlejší. Její chyby přehlížel, třeba i to, že vznikla řada fondů, které stály za průlomem tunelování v Čechách. Dodnes poukazuje jen na privatizační úspěchy.

Dle ostré kritiky deníku Sme navíc léta kryl záda pražskému primátorovi Bémovi a "ve své bývalé straně ODS (ve které má stále obrovský vliv) podporoval vždy ´křídlo kmotrů´ bránících účinnému boji s ekonomickou kriminalitou." 

6010 ( 28. srpna 2012 17:33 )

Stydím se za našeho prezidenta(tuneldědka).Nechápu, jak někdo může ještě kupovat a číst ty jeho slátaniny.

rudyptak48 ( 2. dubna 2012 10:43 )

....pravdolásky.z.m.r.d...

rudyptak48 ( 2. dubna 2012 10:43 )

A proč ne? Jeho předchůdce pravdolásky*** už jej má, tak proč ne on. Je snad lepší než On?

husqarnowicz ( 30. března 2012 21:48 )

Bratia Slováci, máte naprostou pravdu! Až na to, že Klaus(fujtajbl) nemůže být a taky není skutečným prezidentem, když vycházejí najevo další okolnosti jeho "zvolení". Je to jen jakýsi místodržící, principál nebo tak nějak. Každý slušný člověk, pokud by měl být zvolen takovýmto způsobem prezidentem, by s omluvou zmizel z veřejného života. Klaus(fuj) je potměšilý,ješitný zloduch, duchovní otec všech privatizačně-korupčních prasáren a patron zdejších mafiánů,tunelářů a šizuňků. V jiné zemi by už dávno dral v pruhovaném mundůru peří nebo by rovnou visel. Stále doufám, že jednou takto skončí.

rudyptak48 ( 30. března 2012 17:31 )

To, co v současné době předvádí špičky politických vládních stran a jejich mafiánští pohuňkové-lobbisté, to už je opravdu mimo všechny zákony a morální zvyklosti. To už je snad horší režim než v Kyrgizstánu. Chtělo by to ještě změnit slova naší hymny, protože ta současná už nejsou pravdivá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa