Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Lessy má další průšvih: Chtěl se zbavit elitního detektiva?

Policejní šéf Petr Lessy mohl zabránit odchodu elitního protikorupčního detektiva Krömera
Policejní šéf Petr Lessy mohl zabránit odchodu elitního protikorupčního detektiva Krömera  (Autor: ČTK)
Autor: INT, ljš - 
5. prosince 2011
11:50

Elitní detektiv Petr Krömer, který dostal před soud například Radovana Krejčíře, odešel od policie po té, co se dostal do konflitu s BIS. Podle serveru iDnes.cz si ministr Kubice jeho odchod nepřál a vzkázal mu po policejním šéfovi Lessym, aby zůstal. Ten to ale pravděpodobně zamlčel.

Snaha policejního šéfa Petra Lessyho udržet se ve vedení policie zase vzala za své. Po té, co v neděli oznámil, že ministru Kubicemu ustoupí v otázce rozpočtových úspor, vyplulo na povrch jeho další pochybení, za které ho Kubice rozhodně nepochválí. Podle MF Dnes je totiž možné, že policie přišla o svého elitního detektiva Petra Krömera, který úspěšně rozkrýval korupční kauzy, právě kvůli Lessymu.

Kryli Bartáka?

Krömer se dostal do křížku s tajnou službou BIS. Požádal je o pomoc při vyšetřování údajné korupce při nákupu vojenských vozů Tatra, ve které měl být zapletený i bývalý ministr Barták. Se svou žádostí o pomoc však nepochodil, a proto na adresu BIS řekl, že politiky kryje a měla by být zrušena. Ředitel protikorupční policie ho pak vyzval k odchodu.

S Krömerem a dalšími detektivy se však nechtěl rozloučil ministr vnitra Jan Kubice. Vyzval proto Lessyho, aby detektivy kontaktoval a předal jim ministrův vzkaz. Kubicemu se však ozval pouze jeden z nich, čímž vyšlo najevo, že Lessy informaci nepředal. Krömer pak Mladé frontě potvrdil, že s ním o jeho možném setrvání ve službě nikdo z nadřízených nemluvil. Lessy to však popírá.

Zůstává ve funkci

Kubice vyzval Lessyho k odstoupení již v minulém týdnu. Ten by však musel odejít sám, protože ministr ho nemohl odvolat jen kvůli neshodám o rozpočtu. Policejní šéf výzvu odmítl s tím, že přinese návrhy na další úsporné změny. Po pondělní schůzce pak Kubice oznámil, že našli společnou řeč a Lessy ve funkci zůstává

e.44 ( 5. prosince 2011 13:09 )

No on ten Kubiceho ksicht taky stojí za to... a vůbec, když se rozhlídneš po tý naší "elitě"...

e.44 ( 5. prosince 2011 13:05 )

Naši páni "mocní", bez ohledu na barvy, čím dál častěji prezentují svojí ubohost a předvádějí žabomyší války, místo aby dělali pořádně svojí práci. Copak je Lessy nějaký Kubiceho poslíček? Když chtěl Kubice, aby Krömer zůstal, měl mu to říct osobně. A ne z toho teď dělat kovbojku Chová se jak malej kluk

rudyptak48 ( 5. prosince 2011 12:40 )

Svým vzezřením je k nerozeznání od lumpa. Kdyby neměl uniformu a potkal bych ho na opuštěném místě, hodím peněženku na zem a utíkám pryč.

tomik999 ( 5. prosince 2011 12:30 )

Nechtěl !!§ Lessy je jen nepohodlný ódéesákům !!

cert ( 5. prosince 2011 12:02 )

Jako že by ho propustili za to, že nevyřizuje vzkazy? To je vtip? Ten Lessy tomu modrému Kubicemu hodně leží v žaludku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa