Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šmerda se na Ministerstvu dopravy neohřál, VV ho vymění!

Autor: evak - 
22. června 2011
17:00

Nestraník Radek Šmerda byl na křeslo ministra dopravy dosazen teprve před dvěma měsíci a už bude nahrazen zřejmě Lukášem Hamplem z VV. Strana si totiž stojí za svou podmínkou, mít 4 křesla ve vládě. Zároveň bojují o své dosavadní rezorty, jímž bylo právě i Ministerstvo dopravy.

Pokud se podle serveru novinky.cz ministrem stane Lukáš Hampl bude se opakovat stejný scénář, že náměstek usedne na místo svého šéfa. Předtím byl i Radek Šmerda náměstkem Víta Bárty, jenž podal demisi na začátku korupční kauzy, kterou rozpoutala Kristýna Kočí.

Že Vít Bárta stále v straně činí kroky faktického předsedy VV, dokazuje i to, že on byl první, kdo Šmerdovi řekl o jeho sesazení. "Byl jsem o tom informován minulý pátek, konkrétně Vítem Bártou," řekl Šmerda v pořadu Události, komentáře v České televizi.

Další křeslo ve vládě chce strana Věci Veřejné i pro Karolinu Peake. Zbytek vedení VV se do vedení státu nehrne.

TOP 09 se podle idnes.cz od změn distancují. VV si to mají hlavně dohodnout s ODS a premiérem Nečasem. Petr Nečas se nejdřív změnám na pozicích ve vládě bránil, chtěl hlavně prosadit reformy. Kvůli ultimátu VV však bylo řešení vládní situace nutné.

komentator ( 22. června 2011 19:53 )

Divná argumentace! Nejvyššího státního zástupce dosadil odéesák Pospíšil! Ministra vnitra Kubiceho dosadil odéesák Nečas! Co dokazál Lessy - zatím nic! Policie nepodala návrh na obvinění Drobila z korupce. Jeho kauza byla odložena!! A nyní velké prohry a nesplněné sliby Véčkařů: Bárta a John vykopnuti z vlády! Bárta prý již brzy bude vyšetřován pro korupci. "Finanční expert" strany VV je vyšetřován na základě podezření z "praní špinavých peněz"! A nyni sliby Véčkařů: Vymýcení dinosaurů z politiky! A Véčkaři vládnou vesele s politickými dinosaury Kalouskem, Nečasem, Vondrou! Prosazení progresivního zdanění bohatých a lidí s vysokými příjmy! Nulový výsledek. Přitom v USA, Velké británii, japonsku, Německu atd. je progresivní zdanění bohatých. Penzijní a daňová reformy jsou v ČR nyní šité "na míru bohatým"! Chce rukolam, abych pokračoval ve výčtu "úspěchů" Véčkařů"? Vždyť véčkaři dopadli jako Bártův velký vzor Napoleon v bitvě u Waterloo! A Véčkaři již zřejmě brzy skončí v zapomění v ještě větším než Napoleon na ostrově Sv.Heleny!

rukolaman ( 22. června 2011 19:24 )

Tak když už chcete argumentovat, tak alespoň férově - díky komu skončil jako ministr Drobil? Kdo má největší podíl na výměně policejního prezidenta a nejvyššího státního zástupce?

komentator ( 22. června 2011 19:00 )

Copak nejsou Véčkaři pátým kolem u vozu? Nečas vykopl z vlády Bártu a Johna! Véčkaři přišli o ministerstvo vnitra! Nečas provádí DeABElizaci vlády! Nečas odmítl požadavky vedení strany VV na odchod z vlády korupčníků Vondry, kalouska a Fuxy!!! Jaký mají véčkaři vliv na chod vlády? V podstatě nulový! Copak nejsou véčkaři pro srandu králiků? Musí ve vládě držet hubu a krok.... A přitom Véčkaři neplní základní předvolební sliby! Nejde Véčkařům pouze o vládní koryta? V důsledku neplnění předvolebních slibů poklesy preference Véčkařů pod 3%!

rukolaman ( 22. června 2011 18:50 )

Komentátore, vaše názory se mění podle potřeby - pamatuji si diskusi, kde jste si strašně moc stěžoval na to, jak VV diktují koaličním partnerům a přitom jsou nejmenší stranou a teď zase vykřikujete, že to jsou posluhovači a jsou pátým kolem u vozu. Tak co z toho je tedy pravda?

komentator ( 22. června 2011 18:38 )

Bárta má zájem o funkci ministra. Dokonce moc velký! Ale Nečas v rámci OdABelizace vlády kategoricky odmítl účast Bárty ve vládě!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa